Sprookje van Spaanse laatbloeier duurt voort: 'Was een beetje ondeugend'

Reacties

Voor de derde keer in zijn derde interland was Joselu (33) donderdagavond het goudhaantje van Spanje. De geroutineerde spits lijkt bezig aan zijn tweede jeugd. Tegen Italië (2-1) tikte hij vlak voor tijd zijn land naar de finale van de Nations League.

Sprookje van Spaanse laatbloeier duurt voort: 'Was een beetje ondeugend'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Italië
Italië

Het lijkt een sprookjesboek, de wijze waarop Joselu in de herfst van zijn carrière plots de top lijkt te halen. De centrumaanvaller degradeerde afgelopen seizoen weliswaar met Espanyol, maar door zestien doelpunten te maken zette hij zichzelf in eigen land op de kaart. Dat deed hij op zo’n indrukwekkende wijze, dat Real Madrid de spits bij aanvang van het nieuwe seizoen graag bij de selectie heeft.

In de Grolsch Veste werd het volgende hoofdstuk aan het heroïsche succesverhaal toegevoegd. Joselu mocht zes minuten voor tijd, bij een gelijke stand (1-1), aanvalsleider Alvaro Morata vervangen. Terwijl Enschede zich op leek te maken voor een verlenging was nota bene de veteraan er als de kippen bij om dat te voorkomen. Bij een van richting veranderde uithaal van Rodri was de spits de enige die oplette. Van dichtbij tikte hij de bal achter de verslagen Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was in zijn derde interland voor de derde keer dat Joselu wist te scoren. Na 81 officiële speelminuten bij de nationale ploeg staat de teller daardoor al op drie doelpunten. 'Het doelpunt ontstond door geloof. Het team speelde een geweldige wedstrijd. We domineerden de hele tweede helft, alleen dat doelpunt ontbrak nog', vertelde Joselu na afloop aan Marca.

'Ik was gewoon een beetje ondeugend bij dat schot van Rodri', lachte de matchwinner. Daardoor schoot hij Spanje naar de finale. 'Ik voelde dat de bal daar ging vallen en had er vertrouwen in dat ik geen buitenspel liep. Ik ben nu vooral heel blij met dat doelpunt. Ik ben hier gekomen om een prijs te pakken.'

Ondertussen nam Joselu het ook nog op voor zijn bondscoach Luis de la Fuente, die in eigen land onder vuur ligt. 'Er wordt veel onzin gepraat, maar dat doet de pers altijd veel. Italië is een grote favoriet en wij hebben ze uitgeschakeld. Wat wil je nog meer? Ik vind het geweldig. Zeker met mijn familie die het vanaf de tribune mee kon maken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.