Sporttribunaal wijst beroep Elche tegen degradatie af

Reacties

Het Spaanse sporttribunaal TAD heeft het beroep van Elche tegen de gedwongen degradatie uit de Primera División afgewezen. Ondertussen is de Spaanse club ook verwikkeld in een geschil met Jonathas (foto, ex-AZ).

Sporttribunaal wijst beroep Elche tegen degradatie af

Elche werd onlangs door de Spaanse liga (LFP) bestraft, omdat het twee jaar op rij niet voldeed aan afspraken met de Spaanse belastingdienst. De club van Nederlander Garry Mendes Rodrigues (ex-ADO Den Haag en FC Dordrecht) staat diep in het rood, kon salarissen en bepaalde belastingen niet betalen en werd daarop aangeklaagd door de fiscus.

De Spaanse rechter besloot begin juni vervolgens de ploeg uit de provincie Alicante terug te zetten naar de Segunda División. Voorzitter Juan Anguix meldde zich daarop bij het TAD met het verhaal dat de openstaande schuld inmiddels is afgelost, dat de problemen van vóór zijn termijn dateren en dat de straf veel te zwaar was. Zonder resultaat.

Hoewel Elche nog naar de Spaanse rechter kan stappen en dat aankondigde te willen doen, wijst alles erop dat Eibar ondanks de fatale achttiende plaats van afgelopen seizoen actief blijft in de Primera División als Elches vervanger. Overigens is de opgelegde boete wel gehalveerd van 180 duizend naar 90 duizend euro. Maar als Elche de openstaande belastingschuld niet vóór 31 juli betaalt daalt het zelfs af naar de Segunda División B, het derde niveau.

Jonathas
En dan is daar nog het conflict met Jonathas. De Braziliaan, tussen 2008 en 2011 speler van AZ, wordt verweten dat hij zich niet heeft gemeld bij Elche, dat hem twee seizoenen huurt van Pescara. Maar de 26-jarige spits, die in Alkmaar ooit ook niet kwam opdagen, heeft naar eigen zeggen niet de juiste papieren ontvangen om Spanje in te kunnen.

Bovendien heeft Jonathas naar eigen zeggen nog tachtig procent van zijn salaris tegoed. Over het contract van de 1 meter 92 lange aanvaller, afgelopen seizoen goed voor veertien competitiegoals, wordt woensdag een besluit genomen in de rechtbank. Hijzelf stuurt aan op ontbinding van de arbeidsovereenkomst, zodat hij gratis kan overstappen naar een nieuwe club. Zo zou Napoli interesse hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.