Elche vecht gedwongen degradatie aan

Reacties

Elche legt zich niet neer bij de gedwongen degradatie uit de Primera División. De nummer dertien van het afgelopen seizoen werd teruggezet vanwege financiële problemen, maar gaat tegen die beslissing in hoger beroep.

Elche vecht gedwongen degradatie aan

De club van Nederlander Garry Mendes Rodrigues (ex-ADO Den Haag en FC Dordrecht) kreeg de straf opgelegd omdat het twee jaar op rij niet voldeed aan afspraken met de Spaanse belastingdienst. Elche staat diep in het rood, kon salarissen en bepaalde belastingen niet betalen en werd daarop aangeklaagd door de fiscus. De Spaanse rechter besloot begin juni vervolgens de ploeg uit de provincie Alicante terug te zetten naar de Segunda División. Voorzitter Juan Anguix meldt zich binnenkort evenwel bij het Spaanse sporttribunaal TAD.

Volgens AS heeft de preses in Madrid onlangs een akkoord bereikt met de Spaanse autoriteiten wat de afwikkeling van de zaak betreft. Met de uitkomst van dat gesprek wil Anguix naar het TAD stappen. Zijn argumenten zijn dat de Spaanse bond de straf helemaal niet had mogen uitspreken, dat deze bovendien veel te zwaar was, en dat de openstaande schuld inmiddels is afgelost. Daarnaast dateren de problemen van voordat Anguix aan het roer kwam.

Bij Eibar zullen ze de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Die ploeg eindigde namelijk als achttiende, maar door de straf voor Elche mocht Eibar tóch in de Primera División blijven. Elche hoopt op zijn beurt dat de degradatie wordt teruggedraaid, aangezien het doen van een stapje terug de club in nieuwe, zware financiële problemen zou brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.