Sporting Gijón stuurt Rayo en Getafe naar Segunda División

Reacties

Rayo Vallecano en Getafe spelen volgend seizoen niet meer in de Primera División. De twee Madrileense clubs degradeerden zondag uit de hoogste afdeling door een overwinning van Sporting Gijón op Villarreal: 2-0.

Sporting Gijón stuurt Rayo en Getafe naar Segunda División

De zege van Gijón kwam als een flinke verrassing. Villarreal is immers de nummer vier van Spanje, maar door een doelpunt van smaakmaker Jony (foto) - zijn zesde van het seizoen - in de achtste minuut en een treffer van Sergio Álvarez in de 79ste minuut slaagde de degradatiekandidaat er toch in zich te verzekeren van nog minimaal een jaar voetbal op het hoogste niveau.

De knappe zege van Gijón kwam hard aan bij Getafe en Rayo. Getafe begon de laatste speelronde als nummer zeventien en leek veilig, maar door een 2-1 nederlaag bij Real Betis (Rafael van der Vaart zat niet bij de selectie, Ricky van Wolfswinkel bleef op de bank) en de zege van Gijón viel het doek alsnog. Rayo stond negentiende en hoopte voldoende te hebben aan een overwinning op het al eerder gedegradeerde Levante. Er werd ook gewonnen (3-1), maar door het huzarenstukje van Gijón mocht het niet baten.

Gijón is uiteindelijk met 39 punten uit 38 wedstrijden op de veilige zeventiende plek geëindigd, boven Rayo (38), Getafe (36) en Levante (32). Leganés en Deportivo Alavés hebben momenteel de beste papieren voor directe promotie, met nog vier wedstrijden te gaan in de Segunda División.

Die twee clubs hebben 65 punten, maar ook Gimnàstic (61), Real Zaragoza (60), Real Oviedo (59), Osasuna (58), Elche (56), Girona (56), Alcorcón (55) en Córdoba (55) maken nog een goede kans. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks, de nummers drie tot en met zes spelen in play-offs om de laatste plek in La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.