Cuenca, van Barça-belofte tot hoop van Real Madrid

Reacties

In de 38ste speelronde van de Primera División hoopt Barcelona de titel te grijpen op bezoek bij Granada. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit op het kampioensduel van de Catalanen, met speciale aandacht voor Isaac Cuenca.

Cuenca, van Barça-belofte tot hoop van Real Madrid

Lachend openen Cuenca en ploeggenoot David Barral het zwarte koffertje van de AS-verslaggever. 'Dit is nog niet genoeg voor een portie zonnebloempitten.' Het valse geld is een verwijzing naar de vraag die Spanje deze week bezighoudt: Wat geeft Real Madrid aan het al veilige Granada als extra motivatie? Het lot van de Madrilenen ligt in handen van de huidige nummer zestien van La Liga, de enige ploeg die Barcelona nog van de titel kan houden.

Het teken van leven van Cuenca komt er op 8 mei in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. In de extra tijd van de eerste helft schiet Cuenca het dan nog tegen degradatie vechtende Granada op voorsprong tegen Sevilla. Zijn tweede goal van het seizoen in Spanje volgt een klein uur later. Granada is dankzij de 4-1 zege op Sevilla - behaald door de dubbelslag van Cuenca - zeker van nog een seizoen op het hoogste niveau.

Behendig, snel en technisch. Pep Guardiola ziet het in het seizoen 2011/12 wel zitten in Cuenca. Op bezoek bij Granada is het zover voor het kind van de club. Als jeugdspeler gaat de flankaanvaller nog met Xavi op de foto. Nu staat hij tussen zijn helden op het veld. Samen met Lionel Messi en Pedro vormt hij de voorhoede. Barcelona boekt een magere 0-1 zege, maar dat is van ondergeschikt belang voor Cuenca. 25 oktober 2011, een dag om nooit te vergeten.

Het is een datum waar Cuenca vast nog weleens aan terugdenkt als hij over de flanken flitst in het Nueva Los Cármenes, de thuishaven van Granada. De ooit zo rooskleurig ogende toekomst ziet er na aanhoudende knieproblemen minder aanlokkelijk uit. Ook zijn huurperiode bij Ajax in 2013 wordt gekenmerkt door blessureleed. 'Ik wil me gewoon weer voetballer voelen.' Het zijn de woorden van Cuenca bij zijn presentatie bij Deportivo La Coruña, de club waar hij zijn carrière in 2014 nieuw leven inblaast.

Zaterdagmiddag staat de buitenspeler voor even weer met Messi binnen de lijnen. Een weerzien met de Argentijnse alleskunner, een herinnering aan de periode waarin Cuenca nog hoop koestert op een loopbaan in de absolute top. Het is er niet van gekomen. De 25-jarige Spanjaard zoekt naar de bewegingen waarmee hij indruk maakte op Guardiola. Een vinnige passeeractie, gevolgd door een voorzet in de richting een van de beste spelers van de wereld. Het is verleden tijd voor Cuenca.

Waar Cuenca in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen vrijuit kan voetballen, speelt Barcelona voor de titel. Op hulp van Cuenca hoeft zijn ex-club niet te rekenen. 'Ik heb hier weer vertrouwen gekregen en ik ga honderd procent voor de winst tegen Barcelona.' Met één geslaagde actie kan de ex-Ajacied zich direct weer in de schijnwerpers spelen. Met die gedachte in het achterhoofd, is een koffertje uit Madrid overbodig voor Cuenca.

Programma
Valencia 13-05
20:30
Real Sociedad
Deportivo La Coruña 14-05
17:00
Real Madrid
Granada 14-05
17:00
Barcelona
Athletic de Bilbao 14-05
19:30
Sevilla
Atlético Madrid 14-05
19:30
Celta de Vigo
Málaga 15-05
12:00
Las Palmas
Espanyol 15-05
19:00
Eibar
Sporting Gijón 15-05
19:30
Villarreal
Real Betis Sevilla 15-05
19:30
Getafe
Rayo Vallecano 15-05
19:30
Levante
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.