Sportief succes levert Heracles Almelo meer geld op

Reacties

Hoewel er zaterdag (20.45 uur) nog een afsluitende thuiswedstrijd tegen FC Groningen wacht, heeft de eerste seizoenshelft Heracles Almelo geen windeieren gelegd.

Sportief succes levert Heracles Almelo meer geld op

De club pakte afgelopen zondag tegen Vitesse (1-1) het 27ste punt en handhaafde zich daarmee op de vierde plaats in de Eredivisie. De goede sportieve prestaties hebben ook tot gevolg dat het aantal sponsors significant toeneemt.

'Een jaar geleden hadden we 4,3 miljoen euro aan sponsorinkomsten en nu is dat 5,3 miljoen. We plussen meer dan 25 procent en dat is veel in deze tijd', weet algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

Hij schrijft de instroom van nieuwe geldschieters ook toe aan de aantrekkingskracht van het nieuwe stadion. 'We bieden een businessclub met veel faciliteiten en tribunes met veel comfort. Dat betaalt zich terug.'

Wel blijft het aantal verkochte seizoenkaarten, 6.350, achter bij de 7.500 zoals Heracles die vóór dit seizoen verwachtte. 'Daar staat tegenover dat we veel meer losse kaarten verkopen', vervolgt Hoogma, 'waardoor we qua recette binnen de begroting blijven. Al met al staat Heracles Almelo er prima op.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.