Spitsenprobleem dreigt voor FC Twente na operatie Børven

Reacties

De kans is groot dat Torgeir Børven de start van de nieuwe competitie aan zich voorbij moet laten gaan. Daarmee dreigt voor FC Twente een spitsenprobleem.

Spitsenprobleem dreigt voor FC Twente na operatie Børven

De 23-jarige aanvaller van FC Twente werd al een tijd gehinderd door problemen aan zijn rechterheup en onderging vorige week een corrigerende operatie. Met het herstel van de Noor zal zo’n vier maanden gemoeid zijn, waardoor het nog maar de vraag is of hij speelklaar is voor de competitiestart die gepland staat voor het weekeinde van 7, 8 en 9 augustus.

Daarmee dreigt voor FC Twente een heus spitsenprobleem. Børven is de stand-in van Luc Castaignos, die bij het noodlijdende FC Twente boven aan de lijst van te verkopen spelers staat. Geld om een min of meer gelijkwaardige vervanger van Castaignos (foto) te halen, heeft de Enschedese club niet.

Daarnaast is het onduidelijk of Jésus Corona bij het begin van de nieuwe competitie speelklaar is. De Mexicaanse aanvaller gaat namelijk een drukke zomer tegemoet. Net als zijn ploeggenoot Felipe Gutiérrez neemt Corona deel aan de Copa América, die van 11 juni tot en met 4 juli in Chili wordt afgewerkt. Mexico neemt als gast deel aan het kampioenschap van Zuid-Amerika en vaardigt een selectie af met spelers jonger dan 23 jaar. Na het evenement in Chili reist Corona met de Mexicaanse A-selectie door naar de Verenigde Staten. Daar wordt van 8 tot en met 26 juli het toernooi om de Gold Cup afgewerkt. Na zijn laatste wedstrijd in de VS krijgt Corona drie weken vakantie, zodat hij zich pas ergens in de maand augustus weer zal melden in Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.