FNV-voorzitter Heerts commissaris bij FC Twente

Reacties

FC Twente heeft Ton Heerts aangesteld als lid van de raad van commissarissen. De FNV-voorzitter wordt meer dan alleen toezichthouder bij de Enschedese club.

FNV-voorzitter Heerts commissaris bij FC Twente

De in Tubbergen geboren Heerts is sinds twee jaar voorzitter van de FNV, de grootste vakbond van Nederland, en zat voordien namens de PvdA in de Tweede Kamer. Heerts stond een aantal jaren geleden aan de wieg van FC Twente United, een vereniging voor FC Twente-supporters uit het midden en het westen van het land.

De 48-jarige Heerts wordt bij de Enschedese club niet alleen toezichthouder, maar neemt ook het voorzitterschap op zich van de Stichting Scoren in de Wijk, waarin de maatschappelijke activiteiten van FC Twente zijn ondergebracht. Door het vertrek van Joop Munsterman was er in de stichting een vacature.

Daarnaast nemen Kees van Ast, Huub Rakhorst en Hennie ten Hag zitting in het bestuur van de Stichting FC Twente '65. De Stichting is de aandeelhouder van de bvo en heeft daarmee de uiteindelijk zeggenschap. Ten Hag legt zijn functie als lid van de raad van commissarissen van de bvo neer, ten einde de onafhankelijkheid van de Stichting FC Twente'65 te waarborgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.