Spelersvakbond Italië bereid Sneijder te ondersteunen

De Italiaanse spelersvakbond is bereid om Wesley Sneijder (28) bij te staan in het conflict met zijn werkgever Internazionale. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft de steun voorlopig nog afgewezen en hoopt zelf samen met de club een oplossing te vinden.

Spelersvakbond Italië bereid Sneijder te ondersteunen

Sneijder heeft te horen gekregen van Inter dat zolang hij niet akkoord gaat met een verlaagde aanbieding, hij niet zal spelen bij de Nerazzurri. De middenvelder, die in Milaan momenteel een nog tot medio 2015 lopende verbintenis heeft, is vooralsnog niet van plan om te buigen voor de handelwijze van Inter. 'Ik ben gelukkig hier en weet niet wat er gaat gebeuren', liet hij zich woensdag nog ontvallen.

De spelersvakbond heeft Sneijder wel meegegeven dat de organisatie bereid is ieder moment bij te springen en te strijden tegen de onrechtvaardige behandeling. De overkoepelende FIFPro eist actie van de FIFA, UEFA en Europese Commissie tegen 'het groeiende aantal clubs dat dit soort gedrag vertoont'.

'Steeds meer spelers worden onder druk gezet om hun contract te verlengen', stelt de FIFPro in een persbericht. De organisatie van de Nederlandse secretaris-generaal Theo van Seggelen verwijst ook naar de heibel rond Fernando Llorente van Athletic de Bilbao, die wel weer speelt. De FIFPro is van mening dat clubs alleen een verlaagd aanbod mogen doen aan het einde van de contractduur.

Publieke opinieOndertussen keert in Italië ook de publieke opinie zich tegen Internazionale. De sportkranten belichten meer en meer de oneerlijke handelwijze van de Milanese grootmacht en hoofdsponsor Pirelli heeft eveneens laten weten niet gediend te zijn van dergelijke praktijken.

Ploeggenoot Esteban Cambiasso, een van de clubiconen bij Inter, liet zich ook al uit over de situatie van Sneijder. 'We hopen allemaal dat er zo snel mogelijk een oplossing komt. We weten hoeveel hij waard kan zijn voor ons team. Dit is iets wat de club en Wesley vanaf nu intern moeten oplossen.'

Inter wil met het oog op de volledige invoering van financial fair play het salaris dat Sneijder nog tot medio 2015 te goed heeft uitsmeren over een langere periode. Tevens wil de club niets meer weten van eerder gemaakte afspraken over een transfer in de zomer van 2014 en legde de club de Oranje-international een twitterverbod op.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's