Specialist Guardado helpt PSV aan zege na spookgoal Haye

Reacties

PSV heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op Willem II: 5-0. De Eindhovenaren sloegen na een omstreden moment rond Thom Haye toe uit hoekschoppen van Andrés Guardado en bleven zo in het spoor van Ajax.

Specialist Guardado helpt PSV aan zege na spookgoal Haye

Trainer Phillip Cocu greep voorafgaand aan het duel in Eindhoven in door drie nieuwe gezichten het veld in te sturen. Daniel Schwaab, Bart Ramselaar en Gastón Pereiro kregen de voorkeur boven Héctor Moreno, Siem de Jong en Jürgen Locadia na het kostbare puntenverlies tegen FC Twente van donderdag (2-2).

Ook met het nieuwe drietal in de gelederen kende PSV geen overtuigende start tegen Willem II. Evengoed kregen de Eindhovenaren in de tiende minuut een flinke kans. Jetro Willems bediende Davy Pröpper, maar die maaide volledig over de bal heen. Luuk de Jong deed vervolgens hetzelfde bij de tweede paal. Na ruim een half uur leek de openingstreffer aan de andere kant te vallen. Haye haalde verwoestend uit en zag de bal via de onderkant van de lat ruim over de doellijn stuiteren. Het arbitrale kwartet zag dat niet en kende geen treffer toe.

Luuk de Jong
Dat gebeurde vlak voor rust wel bij Nicolás Isimat-Mirin. De Fransman werd uit het oog verloren door Darryl Lachman en kopte raak uit een hoekschop van Guardado. Na de hervatting bleef aanvoerder Luuk de Jong achter in de kleedkamer. Locadia nam zijn plek in voor het tweede bedrijf.

Tien minuten na de hervatting leek Pereiro op weg naar de 2-0. De Uruguayaan omspeelde Willem II-doelman Kostas Lamprou, maar zijn inzet werd geblokt door Lachman, die de bal via zijn borst ook tegen zijn arm kreeg. Het penalty-appèl van PSV werd niet gehonoreerd.

Beproefd recept
Lang hoefde de thuisploeg daar niet over te treuren. Uit de toegekende corner was het namelijk weer raak voor de Eindhovenaren. Weer legde Guardado de bal panklaar op een PSV-hoofd. Deze keer was het Marco van Ginkel, die Willem II-aanvoerder Jordens Peters klopte en binnenknikte (foto). Het was alweer de twaalfde goal uit een corner voor PSV dit seizoen. Geen enkele Eredivisie-club komt ook maar in de buurt van die statistiek.

Een kwartier voor tijd veerde het publiek in het Philips Stadion weer op. Pereiro kwam naar binnen en krulde op fraaie wijze de 3-0 in de verre bovenhoek. Het betekende het startschot voor een slotoffensief van PSV, want vijf minuten later lag de 4-0 er al in. Deze keer was het Guardado zelf die de trekker overhaalde. Na zijn twee piekfijne assists haalde de Mexicaan ongenadig hard uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Lamprou keek toe hoe de knal stijf in de bovenhoek verdween.

Marco van Ginkel zorgde vijf minuten voor tijd vervolgens - op aangeven van Guardado - voor het slotakkoord door de 5-0 binnen te schuiven. Door de eclatante zege op de Tilburgers blijft PSV in het spoor van Feyenoord en Ajax, die respectievelijk vijf en vier punten meer hebben. Op 23 april ontvangt PSV de Amsterdammers in Eindhoven. Willem II blijft elfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.