Sparta vervolgt perfecte reeks na bizarre slotfase

Sparta Rotterdam heeft de perfecte reeks in thuiswedstrijden dit seizoen weer met één duel verlengd. De koploper van de Jupiler League was na een onwaarschijnlijke slotfase op Het Kasteel met 3-2 te sterk voor FC Emmen en zag achtervolger VVV-Venlo punten verspelen tegen Jong Ajax.

Sparta Rotterdam – FC Emmen 3-2
Routinier Michel Breuer opende in de twaalfde minuut de score voor de thuisploeg door uit een hoekschop in de korte hoek raak te mikken. In de tweede helft was het Boy Deul die de nummer vijf van de Jupiler League op gelijke hoogte bracht. In de slotfase leek Sherjill MacDonald de winnende te maken voor de ploeg van Alex Pastoor, maar Derre Kwee schoot in blessuretijd de 2-2 binnen. Ryan Sanusi zette Het Kasteel vervolgens op zijn kop door in extremis alsnog de beslissende treffer binnen te knallen voor Sparta.

Het is de tweede wedstrijd op rij dat de Rotterdammers in de slotfase de zege over de streep trekken. Vorige week was het tegen FC Oss Thomas Verhaar die in de slotminuut voor de beslissing zorgde. Sparta boekt zodoende de veertiende thuisoverwinning op rij. De koploper is tevens ongeslagen in zijn laatste achttien competitiewedstrijden en ziet de voorsprong op VVV oplopen naar dertien punten.

Jong Ajax – VVV-Venlo 2-2
VVV-Venlo heeft in de achtervolging op Sparta dure punten verspeeld tegen Jong Ajax. Richairo Zivkovic begon in de basis bij de thuisploeg en had slechts veertien minuten nodig om zijn naam op het scorebord te krijgen. Na 49 minuten kreeg VVV van elf meter de gelegenheid op de stand gelijk te trekken, bovendien moest Damian van Bruggen het veld met een rode kaart verlaten. Ralf Seuntjes schoot beheerst binnen.

Ondanks de numerieke minderheid kwam Jong Ajax vijf minuten later toch weer op voorsprong. Het was opnieuw Zivkovic die de ploeg van Jaap Stam en Andries Ulderink na een goede actie op voorsprong zette. Torino Hunte zorgde een kwartier voor tijd met zijn gelijkmaker voor de eindstand.

FC Eindhoven – FC Volendam 1-0
Eindhoven liep door een zege op Volendam opnieuw in op nummer twee VVV. Jinty Caenepeel bracht zijn team vanaf de strafschopstip na 37 minuten op voorsprong. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag boekte de zevende zege in zijn laatste acht wedstrijden. Eindhoven blijft de nummer drie van de Jupiler League met één punt achterstand op VVV en vijftien op Sparta.

NAC Breda - FC Oss 5-0
NAC Breda had in het Rat Verlegh Stadion weinig moeite met nummer negentien FC Oss. De van Excelsior overgekomen Kevin van Diermen maakte na een half uur de openingstreffer voor de thuisploeg door een vrije trap van Uros Matic bij de tweede paal binnen te koppen. Enes Ünal, Sjoerd Ars en Uros Matic bouwden de score vervolgens verder uit. Kevin Brands tekende voor het slotakkoord in het Brabantse onderonsje.