Pastoor dankt Cruijff na succesvolle 'kamikazewissels'

Reacties

Trainer Alex Pastoor erkende na de 2-1 zege van zijn Sparta Rotterdam bij FC Oss dat de titel bijna binnen is. In de allerlaatste minuut maakte topscorer Thomas Verhaar de winnende goal.

Pastoor dankt Cruijff na succesvolle 'kamikazewissels'

'Dat is het geluk van de koploper. Of het ook het geluk van de kampioen is? Dat wil ik best zeggen, als jij dat prettig vindt', zei de trainer tegen een interviewer van FOX Sports. Sparta staat liefst elf punten los aan kop van de Jupiler League en speelde ook nog een duel minder dan achtervolger VVV-Venlo.

'We hebben gespeeld en gewisseld om te winnen. Op een gegeven moment speelden we 3-2-5. We hebben al ons aanvallende materiaal op het veld gezet. Ik had ook het punt kunnen koesteren, maar ik heb van kinds af aan goed naar Johan Cruijff geluisterd. Die zei: "Je speelt om te winnen". We hadden door die wissels ook kunnen verliezen, maar het zat mee', ging Pastoor verder over zijn kamikazewissels.

Sparta kreeg letterlijk in de allerlaatste seconde van de extra tijd een penalty waaruit Verhaar scoorde. Het was al zijn 22ste goal van het seizoen, maar Pastoor vond dat zijn topscorer verder beroerd speelde. 'Wij zeiden op de bank tegen elkaar: "Deze raakt-ie wel goed. Je kunt hem er af halen, maar het heeft ons dit seizoen geleerd om daar lang mee te wachten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.