Sparta rukt op na zevenklapper tegen FC Den Bosch

Op het eigen Kasteel heeft Sparta Rotterdam eenvoudig afgerekend met FC Den Bosch: 7-1. Spits Johan Voskamp maakte drie doelpunten.

De beslissing in de wedstrijd viel na een half uur, toen Den Bosch-doelman Wesley de Ruiter rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De daarop volgende strafschop werd gemist door Voskamp. Bij rust stond Sparta desondanks al op een comfortabele 3-1 voorsprong, wat na rust werd uitgebouwd naar een 7-1 overwinning. Voskamp scoorde alsnog drie keer, terwijl ook Jeremy de Nooijer, Roald van Hout, Finn Stokkers en Donovan Deekman scoorden namens Sparta. Voor Den Bosch kwam Erik Quekel tot scoren.

Dankzij de eclatante zege klimt Sparta in de Jupiler League naar de tweede plaats. De Kasteelheren moeten enkel FC Dordrecht, dat een punt meer heeft, nog boven zich dulden. Den Bosch verloor vier van zijn laatste vijf wedstrijden en daalt daardoor naar de vijftiende positie.