Sparta profiteert van nederlagen MVV en Helmond Sport

Sparta Rotterdam heeft een belangrijke slag geslagen in de titelrace in de Jupiler League. Waar achtervolgers MVV Maastricht en Helmond Sport hun uitwedstrijd bij respectievelijk Almere City FC (3-1) en Go Ahead Eagles (2-1) verloren, won Sparta overtuigend op bezoek bij FC Volendam.

FC Volendam – Sparta Rotterdam 1-4Na een doelpunt van Mario Bilate in de zeventiende minuut kon Sparta pas echt achterover leunen toen Iliass Bel Hassani en Donovan Deekman de Rotterdammers na een uur op een 3-0 voorsprong hadden gezet.

Tien minuten voor tijd maakte Sandro Calabro er zelfs nog 4-0 van. Volendam scoorde in de slotfase nog tegen via Michiel Kramer, maar kon niet voorkomen dat het voor het eerst sinds 2 december weer een thuiswedstrijd verloor.

Sparta bouwde de voorsprong op MVV en Helmond Sport uit naar vier punten. Volendam is zesde en blijft in de race voor de play-offs.

Go Ahead Eagles – Helmond Sport 2-1Helmond Sport had met een overwinning de koppositie in de derde periode kunnen behouden, maar na rust ging het helemaal fout op bezoek bij Go Ahead Eagles. Goals van Xander Houtkoop en Quincy Promes waren Helmond Sport te machtig. Het doelpunt van Samir Fazli elf minuten voor tijd kwam te laat om nog een punt te redden.

Helmond Sport moet daardoor vrezen dat De Graafschap er vandoor gaat met de periodetitel. Dat werd door een 1-1 gelijkspel tegen SC Veendam de nieuwe lijstaanvoerder. Beide clubs hebben een gelijk aantal punten, maar De Graafschap is in het voordeel omdat het nog een duel tegoed heeft.

Overige uitslagenFortuna Sittard - FC Oss 0-1SC Cambuur - FC Den Bosch 0-0 FC Eindhoven - Telstar 0-2 Excelsior - FC Dordrecht 2-2De Graafschap - SC Veendam 1-1 Almere City FC - MVV Maastricht 3-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.