MVV nadert Sparta, Helmond Sport mist eerste plaats

In de strijd om de koppositie in de Jupiler League heeft MVV Maastricht ditmaal geen steek vallen. Helmond Sport deed dat thuis tegen De Graafschap wel en liet daarom na om Sparta Rotterdam af te lossen als lijstaanvoerder.

MVV Maastricht – SC Veendam 2-0MVV heeft zich met een 2-0 overwinning op SC Veendam hersteld van de uitglijder van drie dagen terug. Vrijdag liet MVV in eigen huis nog drie dure punten liggen tegen SC Cambuur (1-2), waardoor Sparta de koppositie overnam. Maandag won MVV het thuisduel met SC Veendam echter probleemloos.

Sven Braken zette MVV al na zes minuten op voorsprong. Toen zes minuten na rust ook Mark Veldmate (foto) raak schoot namens de ploeg van trainer René Trost was het pleit beslecht. Door de 2-0 zege komt MVV op 41 punten en nadert het koploper Sparta Rotterdam, dat 42 punten heeft. Beide ploegen speelden twintig wedstrijden.

Helmond Sport – De Graafschap 2-2Helmond Sport heeft maandagavond verzuimd de koppositie in de Jupiler League en in de periodestand voor zich op te eisen. Achttien minuten voor tijd kwamen de Brabanders tegen De Graafschap op een 2-1 voorsprong dankzij Erik Quekel, maar vijf minuten later maakte Santy Hulst gelijk.

Voor rust gaven de twee beste teams van de derde periode elkaar ook al weinig toe. Anco Jansen had de score na zeventien minuten geopend met een volley, maar twintig minuten later scoorde Emrullah Güvenc uit de rebound.

De Graafschap gaat door het gelijkspel nog altijd aan kop in de derde periode. Helmond Sport heeft net als de Superboeren zeventien punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. In de algehele stand had Helmond bij winst eveneens aan kop kunnen komen. Nu is het derde met 41 punten, met bovendien twee duels meer gespeeld.

FC Emmen – Fortuna Sittard 3-2FC Emmen heeft een dankzij een inhaalrace tegen Fortuna Sittard voor het eerst sinds 28 september weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. Fortuna Sittard stond na veertig minuten met 2-0 voor door goals van Patrick N'Koyi en Ramon Voorn, maar Emmen scoorde vlak voor rust tegen uit een strafschop van Antonio van der Linden.

Na rust bogen Norair Mamedov en Eldridge Rojer de achterstand om in een zege. De winnende treffer van Rojer viel pas zes minuten voor tijd. Ondanks de overwinning blijft Emmen vijftiende met zeventien punten.

Overige uitslagenFC Dordrecht - FC Den Bosch 1-2Go Ahead Eagles - FC Oss 2-2SC Cambuur - FC Eindhoven 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.