MVV en Helmond blijven met moeite in spoor van Sparta

Sparta Rotterdam heeft zonder problemen de twaalfde overwinning geboekt, waar achtervolgers MVV Maastricht en Helmond Sport dieper moesten gaan voor de punten.

Almere City FC - Sparta Rotterdam 0-3Sparta Rotterdam heeft zonder al te veel problemen gewonnen bij Almere City FC. Na twintig minuten had de ploeg van trainer Michel Vonk de buit al binnen. Doelpunten van Donovan Deekman en Crescendo van Berkel brachten de koploper van de Jupiler League halverwege de eerste helft in een comfortabele positie.

Sandro Calabro vergrootte in de 69ste minuut met zijn twaalfde treffer van het seizoen de marge voor Sparta, dat door de simpele zege de koppositie in handen houdt. De Kasteel-club heeft een punt voorsprong op MVV, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Excelsior - MVV Maastricht 1-2MVV Maastricht ontsnapte vier dagen na de 4-3 nederlaag tegen FC Volendam aan nieuw puntenverlies. De Limburgse formatie keerde met een overwinning terug van het bezoek aan Excelsior. Leroy Labylle besliste in blessuretijd de wedstrijd op Woudestein in Maastrichts voordeel.

Met de winnende treffer van de linksback profiteerde MVV van de numerieke meerderheid die was ontstaan na de rode kaart voor Kevin van Diermen in de 72ste minuut. Op dat moment stond door doelpunten van Danny Schreurs en Niels Vorthoren een 1-1 stand op het scorebord.

FC Dordrecht - Helmond Sport 2-4Helmond Sport bleef in het spoor met een zege op FC Dordrecht. Maar de benodigde drie punten kwamen niet zonder slag of stoot tot stand. Pas in de laatste twintig minuten nam Helmond afstand van Dordrecht, dat door een eigen doelpunt van Olivier ter Horst op voorsprong was gekomen.

Door toedoen Arne van Geffen, Emrullah Güvenc en Erik Quekel bleef de thuisploeg met lege handen achter. De aansluitingstreffer van Danny Post kwam te laat voor FC Dordrecht, dat in de slotfase de genadeklap kreeg van invaller Jeffrey van Nuland.

Overige uitslagen:Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard 4-1FC Emmen – FC Den Bosch 1-2De Graafschap – FC Eindhoven 2-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.