Sparta haalt met Fins international eerste winteraankoop

Reacties

Sparta Rotterdam heeft een overeenstemming bereikt met de 23-jarige flankspeler Janne Saksela. De Fins international komt in de winter transfervrij over van Rovaniemen Palloseura (RoPS) en heeft een contract tot medio 2019 getekend in Rotterdam.

Sparta haalt met Fins international eerste winteraankoop

'Janne kan op de rechterkant op alle posities uit de voeten', vertelt Sparta-trainer Alex Pastoor op de clubsite. 'Naast het feit dat hij voor meerdere vertegenwoordigende teams heeft gespeeld heeft hij ook al een aantal interlands voor Finland achter zijn naam staan', weet Pastoor. Saksela kwam tot nu toe zes keer in actie voor het nationale elftal van Finland, de laatste keer was afgelopen zondagavond in het duel met Kroatië (0-1 verlies, foto). Saksela speelde daarin negentig minuten als rechtermiddenvelder.

'Tijdens onze gesprekken met hem is gebleken dat hij ambitieus, hardwerkend en leergierig is. Hij wil zich graag ontwikkelen en kan na Sparta nog een volgende stap maken in zijn loopbaan', denkt Pastoor. De 23-jarige Fin beschikt bij zijn club over een contract tot het einde van het kalenderjaar en kan zodoende transfervrij de overstap naar Rotterdam maken.

'Ik heb vandaag kennis gemaakt met meerdere mensen van de club. Met de trainer had ik al gesprekken gevoerd en ik kijk er naar uit om in december mijn aandacht volledig op Sparta te richten', vertelt Saksela, die momenteel met zijn club RoPS de zesde plaats bezet in de Veikkausliiga. De Fin was dit seizoen tot nu toe goed voor een doelpunt en vijf assists in 27 competitieduels.

Sparta meldt dat Saksela vanaf december gaat meetrainen met de A-selectie en vanaf januari inzetbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.