Spalletti: 'Strootman is sterk, zowel fysiek als mentaal'

Reacties

Kevin Strootman kwam sinds zijn rentree van een zware knieblessure pas dertien minuten in actie voor AS Roma. Trainer Luciano Spalletti twijfelt er echter niet aan dat de 26-jarige middenvelder volledig zal herstellen.

Sinds Strootman op 21 februari voor het eerst in ruim een jaar weer twaalf minuten meedeed bij Roma (tegen Palermo, 5-0), bleef het stil rondom de linksbenige pechvogel. Behoudens een korte invalbeurt vlak voor tijd op bezoek bij Udinese (1-2) op 13 maart hield Spalletti zijn Nederlandse pupil telkens aan de kant. Het zorgde voor de nodige vraagtekens rondom zijn fitheid.

'Wanneer komt het moment van Strootman?', reageerde Spalletti woensdag tegenover Roma Radio toen hem werd gevraagd naar de ex-speler van PSV, Sparta Rotterdam en FC Utrecht. 'Er moeten voor hem nog wat dingen op de juiste plaats vallen.' De Roma-trainer twijfelt er niet aan dat Strootman uiteindelijk de laatste stap zet. 'Hij is een sterke persoonlijkheid, zowel fysiek als mentaal. Hij heeft karakter.'

Sinds trainer Luciano Spalletti in januari de opvolger werd van Rudi Garcia bij AS Roma, speelde Kevin Strootman dertien minuten mee met de Romeinen.

Spalletti had voor Strootman weer wat speeltijd in gedachten in de Serie A-wedstrijd van afgelopen maandag tegen Bologna (1-1), maar het scoreverloop bracht daar verandering in. 'Als de wedstrijd tegen Bologna op een bepaalde manier was verlopen, was er het idee om hem het veld in te sturen', besloot Spalletti, die in de extra tijd nu Seydou Keita bracht voor Daniele De Rossi.

Mede doordat een nieuwe korte invalbeurt er niet inzat, blijft de teller van Strootman voorlopig steken op negen officiële optredens in de laatste twee seizoenen. De laatste keer dat de 25-voudig international in de basis startte voor de huidige nummer drie van Italië, was op 25 januari 2015. Destijds viel de Ridderkerker in de 34ste minuut geblesseerd uit tegen Fiorentina.

Spalletti: 'Strootman is sterk, zowel fysiek als mentaal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.