'Spaanse ploegen eten alleen nog maar kaviaar in Europa'

Reacties

Als Sevilla en Villarreal zich donderdagavond ontdoen van respectievelijk Shakhtar Donetsk en Liverpool, dan schrijft het Spaanse voetbal historie. Nooit eerder speelden vier teams uit hetzelfde land in één seizoen de finales van de Champions League en de Europa League/UEFA Cup.

'Spaanse ploegen eten alleen nog maar kaviaar in Europa'

Oppermachtig zijn de Spaanse clubs in Europees verband. In het kielzog van topclubs Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid laten ook ploegen als Sevilla, Villarreal en Athletic de Bilbao zich gelden. In de laatste twee seizoenen kenden de Champions League en Europa League enkel Spaanse eindwinnaars. 'Als Sevilla en Villarreal ook nog doorgaan, kan niemand vraagtekens plaatsen bij het feit dat wij de sterkste competitie hebben', zei La Liga-voorzitter Javier Tebas tegen AS. 'We eten alleen nog maar kaviaar in Europa, al moeten we volgend seizoen misschien met minder genoegen nemen.'

Villarreal-trainer Marcelino had woensdag tijdens zijn vooruitblik op het uitduel met Liverpool, dat een 1-0 achterstand moet wegpoetsen, aandacht voor de financiële verschillen. 'Liverpool heeft uitstekend materiaal. Ze kopen Christian Benteke voor bijna vijftig miljoen euro, dat is bijna ons volledige budget. We vinden het geweldig om in de halve finale te staan en zullen met veel enthousiasme spelen. We zullen tegelijkertijd lijden en genieten.'

Voor Unai Emery (foto) is het spelen van een halve finale in de Europa League bijna routine. De bevlogen trainer loodste Sevilla in de voorbije twee seizoenen naar eindwinst in het tweede toernooi van Europa. Na een 2-2 gelijkspel in Oekraïne, komt Shakhtar donderdagavond naar Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, de bijna onneembare vesting. In de competitie won de ploeg van Emery veertien van zijn achttien thuisduels, op vreemde bodem werd nog helemaal niet gewonnen.

'Dat we het in uitwedstrijden slecht doen, maakt ons werk lastiger. Donderdagavond hebben we echter weer de steun van onze supporters. Het stadion zal kolken, de intensiteit zal enorm zijn. We gaan spelen met ons hoofd en ons hart', aldus Emery, die hoopt dat die formule voldoende is voor een volledig Spaanse finale. Zo'n eindstrijd komt er hoe dan ook in de Champions League, waarin Real Madrid en Atlético Madrid op 28 mei uitvechten wie het meest prestigieuze clubtoernooi van Europa wint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.