Spaanse pers ziet hoofdrol voor Vinícius in verhitte stadsderby

Reacties

Atlético Madrid is donderdagavond een ronde verder gekomen in de Copa del Rey. Op eigen veld versloeg het team van Memphis Depay de gehate buurman Real Madrid met 4-2 in een spectaculair duel. Na afloop wordt Vinícius Júnior een hoofdrol toegeschreven in Spanje, hij krijgt vooral lof voor hoe hij zich uiteindelijk beheerste.

Spaanse pers ziet hoofdrol voor Vinícius in verhitte stadsderby
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
nv
4 - 2
Real Madrid
Real Madrid

De Braziliaan kreeg het in de eerste helft aan de stok met een ballenjongen van Atlético, die er alles aan deed om te voorkomen dat Real snel het spel kon hervatten. Vinícius maakte bezwaar bij scheidsrechter Guillermo Caudra Fernández, maar dat kwam hem op geel te staan. Na de 1-1 van zijn ploeg toonde hij zijn frustratie door opzichtig te juichen voor de tribune met de fanatiekste fans van Los Colchoneros.

'In de tweede helft wist Atlético dus wat te doen: Vinícius van het veld krijgen. Diego Simeone probeerde verschillende keren om zichzelf in het spel te betrekken, maar de Braziliaan bleef kalm. In de verlenging zocht Axel Witsel hem nog op. Atlético won, Vinícius werd wanhopig maar accepteerde de nederlaag sportief', zo prijst Marca de buitenspeler.

AS ziet ook hoe beladen het is, en moest helaas ook constateren dat een paar 'supporters' van Atleti zich opnieuw bedienden van walgelijke teksten richting Vinícius. 'In de eerste plaats slaan de stoppen door bij een deel van de aanhang, die ongestraft racistische liederen door het stadion zingen, maar ook bij de Braziliaan zelf, die zijn focust verliest in alle emotie. Simeone, een strateeg in de duistere kunsten, wist dat en was op zoek naar het moment dat Vinícius zich liet verleiden tot een confrontatie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De beide trainers zagen het wat minder spectaculair dan de kranten. Simeone wilde weinig kwijt. 'Ik heb er niks over te zeggen, dit zijn dingen in het voetbal die kunnen gebeuren op het veld', aldus de Argentijn. Diens collega, Real-trainer Carlo Ancelotti, ziet dat zijn pupil nog moet groeien. 'Hij zal hier langzaam van leren, het was ook een intense wedstrijd en hij had het lastig. Wel haalde hij zijn niveau', aldus Ancelotti op de persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Meer Vinícius Júnior
Meer over Vinícius Júnior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.