Spaanse clubs zetten eerste stap naar collectieve tv-deal

Reacties

Hoewel Barcelona ontbreekt in het pakket met uitzendrechten dat het Spaanse profverband (LFP) binnenkort gaat aanbieden, heeft het merendeel van de profclubs in Spanje zich verenigd. Dat meldt persbureau Reuters.

Spaanse clubs zetten eerste stap naar collectieve tv-deal

De eerste stap op weg naar een collectieve tv-deal is gezet. Liefst 38 van de 42 Spaanse profclubs is in zee gegaan met Mediapro, waarmee ook Barça jarenlang samenwerkte. Dat vermarkt zijn rechten net als Celta de Vigo, Espanyol en Real Sociedad via Telefonica, dat in februari al een akkoord bereikte met de kampioen van Spanje.

Tv-maatschappijen die de beelden van de Primera División komend seizoen willen uitzenden, zullen met beide partijen tot een akkoord moeten komen. Het is de laatste keer dat de tv-rechten van de Primera División los worden verhandeld. In april werd op initatief van La Liga een wet aangenomen die bepaalde dat de clubs dat vanaf 2016/17 gezamenlijk moeten doen.

De LFP nam dat initiatief om het Spaanse voetbal als geheel sterker te maken. Door het akkoord voor komend seizoen loopt het merendeel van de clubs de 140 miljoen euro mis die de beelden van Barça volgend seizoen opleveren. Real Madrid doet wel mee aan de collectieve tv-deal. Geruchten over een samenwerking met Microsoft werden door de club ontkend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.