Spaanse Chelsea-tandem is Swansea te machtig

Reacties

Chelsea heeft een volgende belangrijke stap gezet op weg naar de titel in de Premier League. Dankzij Cesc Fàbregas en Pedro werd Swansea City met 3-1 verslagen.

Spaanse Chelsea-tandem is Swansea te machtig

Er was voor Chelsea geen reden laagvlieger Swansea te onderschatten. De ploeg uit Wales had drie van zijn laatste vier Premier League-duels gewonnen en dreef Manchester City drie weken geleden nog tot het uiterste (2-1). Met Leroy Fer in de basis, Luciano Narsingh op de bank en Mike van der Hoorn buiten de wedstrijdselectie moest Swansea op Stamford Bridge echter al snel achtervolgen.

Na een vloeiende combinatie werkte Fàbregas in de negentiende minuut af op aangeven van Pedro. Het was voor de middenvelder een mooie bekroning van een mijlpaal. Fàbregas heeft als eerste Spanjaard de grens van driehonderd Premier League-duels bereikt.  De Spanjaarden van Chelsea waren sowieso op dreef. Zo werd een schot van Pedro geblokt na een geweldige solo. Swansea werd teruggedrongen en probeerde de schade te beperken.

Dat lukte alleraardigst. Sterker, Swansea kwam terug. Uitgerekend Fernando Llorente, die in de voorbije transferperiode flirtte met Chelsea, deed zijn oude manager Antonio Conte pijn. Op aangeven van Gylfi Sigurdsson – met negen assists de meesteraangever in de Premier League – kopte de Spaanse spits vlak voor rust raak: 1-1.

Het was voor Chelsea reden direct na rust het tempo te verhogen en met resultaat. De roep om een strafschop nadat Diego Costa onderuitging was nog tevergeefs, maar enkele minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Weer dankzij twee Spanjaarden. Na een pass van Fabregàs zocht Pedro de ruimte voor een schot en knalde hij met dank aan de grabbelende Swansea-doelman Lukasz Fabianski raak in de verre hoek.

Swansea probeerde nog wel tot een slotoffensief te komen. Narsingh viel in, maar korte tijd later deelde Chelsea al de genadeklap uit. Diego Costa was de gevierde man bij de 3-1. De Chelsea-spits schoot raak na terugleggen van Eden Hazard.

Zo speelde Chelsea niet groots, maar won het wederom. De koploper heeft nu een voorsprong van elf punten op nummer twee Manchester City, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld en vanwege de League Cup-finale tussen Manchester United en Swansea City dit weekend niet in actie komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.