Southampton zonder Clasie in sleutelduel met Crystal Palace

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman kan in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen niet beschikken over Jordy Clasie. The Saints strijden thuis tegen Crystal Palace om een Europa League-ticket.

Southampton zonder Clasie in sleutelduel met Crystal Palace

Southampton staat na 37 duels zevende in de Premier League. Die plek is goed voor een Europees ticket als Manchester United ten koste van Crystal Palace de FA Cup pakt. Winnen The Eagles op 21 mei de finale op Wembley, dan moet Koeman met zijn elftal nog een plek klimmen om Europees voetbal te halen.

Dat is alleen mogelijk als nummer zes West Ham United zondag (aftrap 16.00 uur) niet wint bij Stoke City en Southampton zelf de klus klaart tegen Palace. 'Wij focussen ons alleen op onze eigen wedstrijd', blikt Koeman vooruit. 'Het team oogt goed en fris. Alleen Clasie is er niet bij vanwege een liesblessure die hij vorige week op heeft gelopen tegen Tottenham Hotspur.'

Het is nog onduidelijk of Clasie wél op tijd hersteld is voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). Clasie was onderdeel van de voorselectie van bondscoach Danny Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.