Southampton loopt groepsfase Europa League mis

Reacties

Southampton is er niet in geslaagd FC Midtjylland van zich af te schudden. Na de 1-1 in eigen huis ging de ploeg van Ronald Koeman in Denemarken met 1-0 onderuit.

Southampton loopt groepsfase Europa League mis

Southampton kampt door blessureleed van Ryan Bertrand en het vertrek van Toby Alderweireld en Nathaniel Clyne met verdedigende problemen. Dat deed zich ook in Denemarken voelen. Bij de treffer van Morten Duncan Rasmussen ging aanvoerder José Fonte niet vrijuit. De Portugees greep niet adequaat in en de Deense spits profiteerde door de 1-0 voorbij doelman Maarten Stekelenburg te schieten.

Koeman probeerde na rust de noodzakelijke gelijkmaker te forceren door offensief te wisselen. Zo kwam Dusan Tadic in de ploeg voor Steven Caulker en nam Juanmi de plaats van Steven Davis in. De aanvalslust werd niet beloond. Evenals in het heenduel bleek Midtjylland een uiterst stugge tegenstander. Door de nederlaag over twee wedstrijden mag Southampton zich voorlopig weer focussen op de Premier League, waarin het met twee punten uit drie wedstrijden niet goed begon.

The Saints raken voor de sluiting van de transfermarkt mogelijk ook nog eens de sterkhouders Victor Wanyama en Sadio Mané kwijt. Het duo kwam donderdagavond wegens respectievelijk ziekte en blessureleed niet in actie tegen Midtjylland. Waynama wordt veelvuldig genoemd bij Tottenham Hotspur, terwijl Mané in de belangstelling staat van Manchester United.

Van Dijk
Koeman hamert al enkele weken op defensieve versterking van zijn selectie en hoopt nog vóór de transferdeadline Virgil van Dijk te contracteren. Southampton meldde zich al officieel bij Celtic, maar de Schotten weigeren vooralsnog mee te werken aan een vertrek van de Nederlandse centrumverdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.