Song stopt als international na bewogen half jaar

Reacties

Alex Song heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als international van Kameroen. De beslissing van de 27-jarige middenvelder van West Ham United is het slot van een bewogen laatste half jaar waarin Song werd verdacht van matchfixing, de bond van Kameroen hem als rotte appel bestempelde en bondscoach Volker Finke hem passeerde voor de Afrika Cup.

Song stopt als international na bewogen half jaar

Vlak voor Kerst zorgde Finke met die beslissing ook al voor een nieuw hoofdstuk in de veelbesproken laatste maanden van de interlandcarrière van Song. De Duitse keuzeheer wekte verbazing met die beslissing, omdat Song gezien zijn verleden bij Arsenal en Barcelona de meest gerenommeerde speler van Kameroen is. Hoewel er nog geruchten gingen dat Song alsnog zou worden opgeroepen, zegt hij op zijn Instagram-account vanwege de recente ontwikkelingen te stoppen als international.

Song hoorde sinds het WK echter al niet meer tot de groep internationals waarop Finke een beroep deed. Tijdens het eindtoernooi in Brazilië kwam de creatieve controleur in een slecht daglicht te staan doordat het Duitse blad Der Spiegel hem en de nationale ploeg van Kameroen in verband bracht met matchfixing. Kameroen zou het laatste groepsduel met Kroatië (0-4) moedwillig hebben laten lopen. Ook de rode kaart die Song in die wedstrijd kreeg zou voorgekookt zijn.

De voetbalbond van Kameroen stelde na de publicatie een officieel onderzoek in naar de integriteit van zeven vermeende 'rotte appels' binnen de selectie, maar gaf de resultaten van dat onderzoek nooit vrij. Het ontbreken van Song, die 41 keer voor zijn land speelde, in de selectie voor de Afrika Cup was daardoor extra saillant. Met zijn afscheid op Instagram heeft Song een einde gemaakt aan de maandenlange soap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.