Sommer volgt Barça-doelwit Ter Stegen op bij Gladbach

Reacties

Doelman Yann Sommer van FC Basel verkast in de zomer naar Borussia Mönchengladbach, waar hij de vertrekkende Marc-André ter Stegen opvolgt. Gladbach bevestigt dat Ter Stegen naar een buitenlandse club verkast. Het gaat zo goed als zeker om FC Barcelona.

Sommer volgt Barça-doelwit Ter Stegen op bij Gladbach

De 25-jarige Sommer ondertekent in Mönchengladbach een contract tot medio 2019, laat Borussia op de clubsite weten. 'We zijn blij dat we met Yann Sommer zo'n ervaren doelman hebben aangetrokken als vervanger van Marc-André ter Stegen. Hij wilde graag naar het buitenland vertrekken en we hebben met een club overeenstemming bereikt over zijn vertrek in de zomer', aldus technisch directeur Max Eberl.

Hoeveel Basel ontvangt voor Sommer, die 21-voudig international is van Zwitserland en deze zomer ook actief is op het WK, is niet bekend. Volgens Duitse media verkast Ter Stegen (21) naar Barcelona, waar hij de na dit seizoen vertrekkende Victor Valdés opvolgt. De Catalaanse topclub betaalt twaalf miljoen euro voor Ter Stegen, die bij Die Föhlen nog een contract tot medio 2015 had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.