Solskjaer kent de oorzaak van worsteling Martial

Reacties

De worsteling van Anthony Martial staat symbool voor de worsteling van Manchester United, dat zoveel moeite heeft op eigen veld te scoren.

Solskjaer kent de oorzaak van worsteling Martial
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
4 - 1
İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir

Manchester United is dit seizoen met name op het eigen Old Trafford zoekende naar doelpunten die niet uit dode spelmomenten voortkomen. Inmiddels wordt er in de Premier League al 370 minuten gewacht op een vervolg van dat ene doelpunt dat dit seizoen voortkwam uit een aanval; de aansluitingstreffer van Donny van de Beek tegen Crystal Palace (1-3) van 19 september.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de Champions League gaat het Man Utd op eigen veld beter af getuige de 5-0 zege op RB Leipzig. Toeval of niet, in die wedstrijd had Van de Beek een basisplaats. Het was ook de eerste keer dit seizoen dat Martial van zich deed spreken als doelpuntenmaker. De Franse aanvaller kon met de benutte strafschop de groeiende kritiek niet laten verstommen.

Martial is namelijk ver verwijderd van de vorm die hij eind afgelopen seizoen liet zien en die hem een eindtotaal van 23 goals opleverde. Manager Ole Gunnar Solskjaer voorziet dat zijn aanvaller snel weer zijn draai gaat vinden. Hij kent de oorzaak.

Martial is volgens de Noor achterop geraakt door de korte voorbereiding en zijn schorsing na de rode kaart tegen Tottenham Hotspur. 'Anthony is nog niet echt op toeren gekomen dit seizoen. Hij is het een beetje kwijt. Hij heeft vorig seizoen stappen gezet om de aanvaller te worden die we in hem zien. Nu is het tijd om nog grotere stappen te zetten.'

Solskjaer ziet tekenen van hoop bij Martial. 'Hij scoorde tegen Basaksehir met een knappe kopbal. We hopen dat hij daarmee op weg is naar zijn topvorm', verwees de Noorse manager naar het uitduel in de Champions League. De Turken zijn dinsdag te gast op Old Trafford op het miljardenbal, waar United wel het thuisvoordeel benut getuige de productie tegen RB Leipzig.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
4
0
2
13-6
+7
12
2
RB Leipzig
6
4
0
2
11-12
-1
12
3
Manchester United
6
3
0
3
15-10
+5
9
4
İstanbul Başakşehir
6
1
0
5
7-18
-11
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.