Soeverein PSV clubrecord rijker na twaalfde thuiszege

Reacties

Met twaalf thuiszeges op rij in dit Eredivisieseizoen heeft PSV voor een nieuw record in de clubhistorie gezorgd. VI nam een duik in de cijfers om de superreeks van de koploper in perspectief te zetten.

Soeverein PSV clubrecord rijker na twaalfde thuiszege

● Het is voor het eerst dat PSV zijn eerste twaalf thuiswedstrijden van een Eredivisieseizoen in winst omzet. De huidige reeks is een verbetering van het clubrecord uit de seizoenen 1988/89 en 2006/07, toen de Eindhovenaren hun eerste elf thuisduels wonnen.

● Inclusief de afsluitende thuiswedstrijd van het vorige seizoen (2-0 zege op NAC Breda) behelst de zegereeks van PSV in het Philips Stadion al dertien duels. Dat is de beste reeks sinds 2005 en de op zes na langste reeks in de clubhistorie (zie onderstaande lijst).

● Het clubrecord staat op 21 opeenvolgende thuiszeges. Dat kreeg gestalte onder trainer Hans Kraay sr. en diens opvolger Guus Hiddink en stamt van de periode oktober 1986 tot en met december 1987.

● PSV won dit Eredivisieseizoen al meer thuiswedstrijden dan in de complete voorgaande jaargang. In 2013/14 stokte de teller na zeventien thuisduels op elf overwinningen, één minder dan de huidige tussenbalans van twaalf uit twaalf.

● PSV slaagde er in zijn Eredivisiehistorie nog nooit in alle zeventien thuiswedstrijden in één seizoen te winnen. Het hoogste aantal thuiszeges dateert van 1986/87 en 2004/05, toen de Eindhovenaren in zestien van hun zeventien thuisoptredens als winnaar van het veld stapten.

● Ajax is de enige Eredivisieclub die in één seizoen alle zeventien thuiswedstrijden won. De club deed dat in totaal zelfs in drie seizoenen: 1967/68, 1971/72 en 1972/73.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.