Sno en RKC vernederen hopeloos falend PSV

Reacties

RKC Waalwijk heeft met een 2-0 overwinning PSV een nieuw dieptepunt bezorgd en de rode lantaarn overgedragen aan ADO Den Haag. Waar RKC in de persoon van Evander Sno zorgvuldig omsprong met schaarse kansen, verzuimden de Eindhovenaren niet voor de eerste keer dit seizoen het vele balbezit uit te drukken in de score.

Sno en RKC vernederen hopeloos falend PSV

PSV ging zondagmiddag op zoek naar de derde uitoverwinning van het seizoen. Het elftal van trainer Phillip Cocu kreeg in Waalwijk echter te maken met een zeer geconcentreerd spelend RKC, dat liet zien waarom het dit seizoen op eigen veld Feyenoord (2-1) en FC Twente (1-1) al punten afhandig maakte en de laatste twee jaar ook al te sterk was voor de Eindhovenaren.

Erwin Koeman had zijn spelers geïnstrueerd om PSV op eigen helft op te wachten en er zelf via de tegenstoot proberen uit te komen. Die tactiek leverde halverwege de eerste helft zelfs de beste kans van het eerste halfuur op, toen Damiano Schet oog in oog kwam met Jeroen Zoet. Nadat de PSV-doelman had ingegrepen, schoot Evander Sno vervolgens hoog over.

Aan de andere kant kreeg de in het RKC-doel teruggekeerde Jan Seda weliswaar meer te doen, maar echt lastig kreeg de van een enkelblessure herstelde Tsjech het niet. Voor rust moest hij redding brengen bij een vrije trap en een afstandsschot van Memphis Depay. De linksbuiten schampte verder nog de lat met een dwarrelbal, terwijl Jürgen Locadia (boven op de foto met Rémy Amieux) zowel voor als na de onderbreking het vizier niet op scherp had.

Memphis Depay en Evander Sno gooien hun hele hebben en houden in de strijd.
Memphis Depay en Evander Sno gooien hun hele hebben en houden in de strijd.

Daarvan kon Sno in de 54ste minuut niet worden beticht. De regisseur op het middenrif van RKC ontsnapte bij een door Aurélien Joachim ingeleide tegenstoot aan de aandacht van de PSV-defensie, zette PSV-captain Stijn Schaars te kijk met een sluwe kapbeweging en opende de score met een schot door de benen van Zoet.

Het was voor PSV het sein de druk verder op te voeren. Veel uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op. Des te zuurder was het voor Cocu en zijn mannen dat Depay in de zeventigste minuut te hoog mikte toen hij de gelijkmaker op zijn schoen had en Seda ruim een kwartier voor tijd in de weg lag bij een poging van Adam Maher, na een voorzet van Depay.

Cocu probeerde zijn ploeg bij afwezigheid van de niet fitte Bryan Ruiz nog van nieuw elan te voorzien door Zakaria Bakkali en Florian Jozefzoon in te brengen, maar het was juist RKC dat er nog enkele keren gevaarlijk uitkwam. Uiteindelijk deelde Sno vlak voor tijd de genadeklap toe door opnieuw koelbloedig raak te schieten. Daardoor zadelt RKC ADO weer op met de rol van hekkensluiter en blijft PSV teleurstellend zevende door de zevende uitnederlaag van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.