PSV wil breken met zwakke reeks buiten Eindhoven

Reacties

● RKC en PSV spelen voor de 23ste keer in de Eredivisie tegen elkaar in Waalwijk. Twee van de in totaal drie zeges van de thuisploeg kwamen in de laatste twee seizoenen tot stand: 2-1 en 3-2.

PSV wil breken met zwakke reeks buiten Eindhoven

● RKC bleef in zijn laatste vijf thuisduels in de Eredivisie ongeslagen: tegen NAC Breda (3-0), Feyenoord (1-0), SC Cambuur (2-2), FC Twente (1-1) en FC Groningen (1-1).

● De laatste thuisnederlaag van de Waalwijkers dateert van 19 oktober 2013 (0-1 tegen Roda JC Kerkrade).

● RKC komt al veertien competitieduels op rij tot scoren in het eigen Mandemakers Stadion. Het clubrecord staat op 21 thuiswedstrijden met minimaal één doelpunt en stamt uitde periode 2004-2006.

● PSV kwam in 21 van zijn 22 uitduels met RKC telkens tot scoren. Alleen de eerste ontmoeting met de Waalwijkers leverde geen Eindhovense treffer op (0-0).

● PSV won slechts één van zijn laatste acht officiële wedstrijden buiten het eigen Philips Stadion: bij FC Utrecht op 15 december 2013 (1-5). De overige zeven uitduels mondden uit in één gelijkspel en liefst zes nederlagen.

● PSV kreeg in zijn laatste 23 uitwedstrijden in de Eredivisie telkens minimaal één doelpunt tegen. De laatste clean sheet dateert van 30 september 2012, uit tegen VVV-Venlo (0-6).

● De Eindhovenaren wonnen dit seizoen twee van hun tien uitwedstrijden (W2, G2, V6): tegen ADO Den Haag (2-3) en FC Utrecht (1-5).

● PSV zegevierde bovendien in drie van zijn laatste vier Eredivisie-duels. In die mini-reeks ging alleen de uitwedstrijd tegen Ajax verloren (1-0).

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.