Snelle tegenvaller Advocaat: Jahanbakhsh scoort binnen 120 seconden

Irak is teleurstellend begonnen aan het thuisduel met Iran, want in de derde minuut opende Alireza Jahanbakhsh de score al namens Iran. Een flinke tegenvaller dus voor bondscoach Dick Advocaat.

Irak
Irak
0 - 3
Iran
Iran

Het duel in Doha (Qatar) was nog geen drie minuten oud toen Jahanbakhsh al voor 0-1 zorgde. Donderdag was de Feyenoord-aanvaller ook al de maker van het enige doelpunt tijdens het WK-kwalificatieduel van Iran met Syrië.

Advocaat, vorig seizoen nog trainer van Feyenoord vóór Jahanbakhsh naar de Rotterdamse club kwam, leidde Irak vijf dagen terug nog naar een knap gelijkspel in en tegen Zuid-Korea.