Australië wacht nog één WK-horde na winnen Aziatische barrage

Reacties

Australië houdt zicht op een WK-ticket. In Qatar werd in de barrage in de Aziatische kwalificatiereeks afgerekend met de Verenigde Arabische Emiraten.

Australië wacht nog één WK-horde na winnen Aziatische barrage
© Imago
Ver. Arab. Emir.
Ver. Arab. Emir.
1 - 2
Australië
Australië

In februari 2022 werd Bert van Marwijk aan de kant gezet als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten vanwege een verschil van inzicht. Een plaats op het WK was toen nog niet verkeken. Dat onderstreepte Rodolofo Arruabarrena, die de Emiraten naar de barrage tegen Australië loodste.

In Qatar kwam er echter een einde aan die WK-hoop. Op de Australische openingstreffer van Martin Doyle kort na rust kwam nog wel een snel antwoord. Caio Caneda bracht na bijna een uur de stand weer in evenwicht. Maar de 2-1 van Ajdin Hrustic bleek de genadeklap voor de Emiraten..

De rake rebound van de middenvelder, die in 2020 van FC Groningen naar Eintracht Frankfurt verhuisde, was genoeg voor de Socceroos om nog hoop op een WK-ticket te koesteren.

Er moet nog één duel worden gewonnen voor de tickets voor het WK kunnen worden besteld. Een barrage met Peru op 13 juni is de laatste hobbel voor het startbewijs voor het eindtoernooi in Qatar, waar in de groepsfase wedstrijden tegen Frankrijk, Denemarken en Tunesië wachten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.