Sneijder stelt CL-deelname Galatasaray veilig

Reacties

Door toedoen van Wesley Sneijder heeft Galatasaray zich direct geplaatst voor de Champions League. De Utrechter gaf de assist bij de 1-0 van Burak Yilmaz. Uiteindelijk won de ploeg van trainer Roberto Mancini met 2-1 van Erciyesspor.

Sneijder stelt CL-deelname Galatasaray veilig

Er was Galatasaray alles aan gelegen om met drie punten van het veld te stappen en daarmee op de cruciale tweede plaats te eindigen. Aangezien kampioen Fenerbahçe volgend seizoen door een schorsing van de UEFA geen aanspraak maakt op Europees voetbal, ging het ticket voor rechtstreekse plaatsing van het miljoenenbal naar de nummer twee van de ranglijst.

Wesley Sneijder liet zich direct gelden in het treffen met de nummer veertien van de ranglijst. Na een kwartier spelen legde de kleine spelmaker aan voor een vrije trap van ongeveer 25 meter, die ternauwernood gered kon worden door Erciyesspor-doelman Gökhan Degirmenci. Na rust was het wel raak. De Utrechter legde de bal met zijn linkervoet panklaar voor de voeten van Burak Yilmaz, die al vallend de 1-0 op het scorebord zette.

Een kwartier voor tijd maakte Umut Bulut aan alle onzekerheid een einde. De Turk ramde op aangeven van Selcuk Inan de tweede treffer van de avond tegen de touwen. Kader Mangane zorgde voor een zinderende eindfase in de Türk Telekom Arena, aangezien hij tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer namens Erciyesspor aantekende. Daar bleef het echter bij. Bovendien speelde nummer drie Besiktas met 1-1 gelijk tegen Genclerbirligi, waardoor Galatasaray ook met een gelijkspel als tweede geëindigd zou zijn.

Door de overwinning komt Sneijders wens uit, die onlangs liet optekenen dat Galatasaray in de Champions League thuishoort.

Overige uitslagen:

Besiktas – Genclerbirligi: 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.