Galatasaray staat met helmen stil bij mijnramp

Reacties

Door met mijnwerkershelmen het veld voor het duel met Erciyesspor op te komen, heeft Galatasaray zijn respect voor de slachtoffers van de mijnramp in Soma getoond.

Galatasaray staat met helmen stil bij mijnramp

Een gasexplosie in het westen van Turkije kostte dinsdag het leven van ruim driehonderd mijnwerkers. Ook Galatasaray leeft mee met de nabestaanden van de grootste mijnramp in de Turkse historie. ‘We zijn het niet vergeten en zullen dat ook nooit doen.’

Dat doet de club van Wesley Sneijder in woord en gebaar. Voor het duel met Erciyesspor kwamen de spelers met mijnwerkershelmen het veld op. Daarnaast heeft de Turkse topclub een benefietwedstrijd georganiseerd tegen Atlético Madrid. De opbrengsten van dat duel, dat begin augustus wordt gespeeld, komen volledig ten goede aan de families van de slachtoffers.

Fenerbahçe had eerder besloten zich in te zetten voor de toekomst van de kinderen van de slachtoffers in Soma. De opleidingskosten van honderd kinderen zullen gedurende vijf jaar door de club, waar Dirk Kuijt onder contract staat, betaald worden. Ook de recette van de eerstvolgende vriendschappelijke wedstrijd zal daarvoor worden gebruikt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.