Sneijder: 'Overwinning op Dortmund hard nodig'

Reacties

Zaterdag velde Wesley Sneijder vijand Fenerbahçe met twee trefzekere kanonskogels. Voor het belangrijke Champions League-duel van Galatasaray met Borussia Dortmund van morgen is de Turkse hoop weer op de Nederlander gevestigd.

Sneijder: 'Overwinning op Dortmund hard nodig'

Als Galatasaray een rol van betekenis wil blijven spelen in Groep D, volstaat morgen in Istanbul alleen een zege. 'De wedstrijd tegen Dortmund is cruciaal. We hebben een overwinning keihard nodig', aldus Sneijder.

Galatasaray vergaarde uit de eerste twee duels slechts een punt, terwijl Dortmund zowel van Arsenal (drie punten) als van Anderlecht (een punt) won en dus al zes punten heeft. De vorm van Dortmund in het miljoenenbal is opvallend, want in de Bundesliga is de vice-kampioen van vorig jaar in een crisis beland. Dortmund behaalde slechts zeven punten uit acht duels en staat maar net boven de degradatiestreep.

Klopp
'Het moet snel beter', erkent trainer Jurgen Klopp van de Duitsers. 'Dit is een wedstrijd die een veel hoger niveau van ons vraagt dan we afgelopen weekend tegen 1. FC Köln (2-1 nederlaag, red.) hebben laten zien. Vooral verdedigend moeten we vooruitgang boeken. Ik heb de spelers op videobeelden laten zien wat er allemaal fout gaat. Tegen Galatasaray wil ik zien dat we beter kunnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.