Sneijder krijgt met Prandelli weer Italiaanse trainer

Reacties

Cesare Prandelli wordt de nieuwe trainer van Galatasaray. De Turkse topclub bevestigt op haar eigen website in vergevorderde onderhandelingen te zijn met de 56-jarige oefenmeester, die na de uitschakeling in de groepsfase van het WK opstapte als bondscoach van Italië.

Sneijder krijgt met Prandelli weer Italiaanse trainer

Daarmee krijgt Wesley Sneijder wederom een Italiaan als trainer, want Prandelli is bij de club uit Istanbul de opvolger van Roberto Mancini. Die leidde Galatasaray afgelopen seizoen naar de tweede plaats en vertrok daarna.

Volgens Italiaanse media gaat Prandelli per jaar vijf miljoen euro verdienen bij Galatasaray, waar Tomás Ujfalusi technisch directeur is. De oud-international van Tsjechië is een bekende van Prandelli, die tussen 2005 en 2010 trainer was van Fiorentina. Ujfalusi stond daar van 2004 tot 2008 onder contract.

Galatasaray wordt de achtste club van Prandelli, die zijn trainersloopbaan in 1993 begon bij Atalanta. Daarna werkte hij voor Lecce, Hellas Verona, Venezia, Parma, AS Roma en Fiorentina. Na het ook al mislukte WK van 2010 trad hij in dienst van de Italiaanse bond. Twee jaar geleden leidde Prandelli de Squadra Azzurra nog verrassend naar de EK-finale, waarin Spanje veel te sterk was (0-4).

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.