Prandelli valt voor succesformatie Juve en Oranje

Reacties

Vanavond valt in Natal het doek voor Uruguay of Italië, die samen strijden om één plek in de achtste finale van het WK. Bondscoach Cesare Prandelli gaat Luis Suarez en Edinson Cavani volgens Italiaanse media beteugelen met weer een nieuwe formatie, namelijk 5-3-2, de tactiek waarmee Juventus de Serie A domineerde en Nederland hoge ogen gooit op het WK.

Prandelli valt voor succesformatie Juve en Oranje

Prandelli probeerde de afgelopen interlands de ene na de andere tactiek uit. Geen enkele speelstijl beviel tot nog toe. De speelwijze waarmee de Azzurri met 0-1 ten onder gingen tegen Costa Rica kreeg zeer veel kritiek . Daarom speelt de bondscoach vanavond hoogstwaarschijnlijk volgens een speelstijl waarmee Juventus vorig seizoen de Serie A domineerde en Nederland dit WK hoge ogen gooit. Dat is een stijlbreuk voor de keuzeheer, die voorheen vrijwel altijd met vier verdedigers opereerde.

Het betekent dat Prandelli het Turijnse blok Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini en Andrea Barzagli tegenover de Uruguayaanse aanvalstandem zet. 'Uruguay heeft met Cavani en Suarez misschien wel de beste aanval van het hele WK', aldus de bondscoach. 'Er zijn nu geen excuses meer; het is alles of niets. We gaan niet voor een gelijkspel spelen. Dat is levensgevaarlijk. We gaan voor de winst. Dat is de enige manier.'

Net als bij Juventus zal Andrea Pirlo als meest naar achter geschoven middenvelder acteren, vanwege de absentie van Daniele de Rossi. De grootmeester wordt geflankeerd door Claudio Marchisio en Marco Verratti. Matteo Darmian en Mattia De Sciglio zijn de pendelaars aan de zijkanten. Mario Balotelli, die in de afgelopen duels geïsoleerd stond, krijgt volgens Italiaanse media steun van Ciro Immobile.

Gianluigi Buffon legt de druk volledig bij Uruguay voor de kraker van vanavond 18.00 uur.
Gianluigi Buffon legt de druk volledig bij Uruguay voor de kraker van vanavond 18.00 uur.

Gianluigi Buffon denkt dat de nieuwe systeemwijziging niet voor problemen zal zorgen. 'Wij Italianen zijn net kameleons. Dat is een van onze kwaliteiten', aldus de ervaren doelman, die de druk volledig bij Uruguay, dat móét winnen, legt. 'Er zijn drie resultaten mogelijk bij een voetbalwedstrijd. Twee van de drie zijn gunstig voor ons. Zo slecht staan we er dus niet voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.