Sneijder: 'Jonge jongens krijgen nu de kans'

Reacties

Bondscoach Danny Blind moet het dinsdag in het oefenduel met Engeland zonder Wesley Sneijder doen, maar juist de middenvelder van Galatasaray zelf zag daar ook wel weer de voordelen van in. Zo krijgen er nu nóg meer jongere spelers de kans in het Nederlands elftal.

Sneijder: 'Jonge jongens krijgen nu de kans'

'Ik val nu ook weg, na Robben. Dat is heel erg vervelend. Ik heb ruim twee jaar lang geen blessure gehad, maar zo'n blessure overkomt je', doelde hij op de hamstring die hem nu parten speelt. 'Maar dat geeft weer een kans aan de jonge jongens, om te laten zien wat ze waard zijn', stelde de 121-voudig international van Oranje.

Blind moest door blessures van onder meer Daryl Janmaat, Erik Pieters, Ron Vlaar en Robben al noodgedwongen een beroep doen op jongere, internationaal onervaren spelers. Spelers die door de keuzeheer worden opgeroepen voor het Nederlands elftal lopen de deur van de ziekenboeg namelijk plat en met het uitvallen van Sneijder kwam er vrijdagavond tegen Frankrijk een nieuwe gekwetste international bij.

Jong én onervaren
Met het wegvallen van de 31-jarige spelverdeler valt ineens een hoop ervaring weg. Enkel de een jaar oudere Klaas Jan Huntelaar en Kenneth Vermeer blijven nog over van het trio dertigers uit de selectie van Blind. De spits van Schalke 04 en de doelman van Feyenoord bleven tegen Les Bleus echter de gehele wedstrijd op de bank. De na een afmelding van Davy Pröpper pas opgeroepen Ibrahim Afellay (29) is na Sneijder de oudste speler die tegen Frankrijk in actie kwam en heeft na Huntelaar de meeste caps (52) achter zijn naam.

Selectie Oranje ontbeert ervaren internationals
Speler (leeftijd) Caps
Klaas Jan Huntelaar (32) 76
Ibrahim Afellay (29) 52
Daley Blind (26) 35
Jasper Cillessen (26) 27
Georginio Wijnaldum (25) 26
Memphis Depay (22) 22
Jetro Willems (21) 17
Luciano Narsingh (25) 15
Jeffrey Bruma (24) 15
Jordy Clasie (24) 14
Luuk de Jong (25) 10
Joël Veltman (24) 9
Quincy Promes (24) 8
Kenneth Vermeer (30) 5
Davy Klaassen (23) 5
Virgil van Dijk (24) 4
Patrick van Aanholt (25) 3
Jeroen Zoet (25) 2
Riechedly Bazoer (19) 2
Vincent Janssen (21) 1
Timo Letschert (22) -
Rick Karsdorp (21) -
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.