Sneijder, held van club die hij móét verlaten

Reacties

Het is een statistiekje dat genoeg vertelt over het ad-hocbeleid van de club en de chaos achter de schermen. Sinds Wesley Sneijder speler is van Galatasaray heeft hij te maken gehad met zeven verschillende trainers.

Sneijder, held van club die hij móét verlaten

Fatih Terim was de eerste, gevolgd door Roberto Mancini, Cesare Prandelli, interim Claudio Taffarel, Hamza Hamzaoglu, weer interim Taffarel, de deze week opgestapte Mustafa Denizli en sinds dinsdag Orhan Atik, trainer van de belofteploeg.  Een helder plan is er niet. Galatasaray doet maar wat.

Sneijder kwam drie jaar geleden binnen in een omgeving waarin vooral omhoog werd gekeken. Samen met Didier Drogba stond de Oranje-international symbool voor de grote ambities aan de Bosporus. Van die intenties van toen is weinig meer over. De verkoop van Burak Yilmaz in februari aan het Chinese Beijing Guoan bevestigt het beeld van een club op instorten.

Uittocht
Sneijder kan niet anders dan teleurgesteld zijn. In de resultaten, maar ook in de richting die Galatasaray opgaat. Kon hij voorheen nog wijzen op het spelen van Champions League-voetbal, nu moddert hij aan in de marge van de Turkse Süper Lig. Een uittocht van de beste spelers ligt voor de hand. Helemaal nu de UEFA heeft bevestigd dat Galatasaray vanwege financieel wanbeleid uitgesloten is van het spelen van Europees voetbal.

Intern was dat al enige tijd bekend. De club kreeg in januari al bericht van de Europese voetbalbond omdat het niet voldoet aan de regels van de Financial Fair Play. Bovenop een schuld van 134 miljoen euro gaf de club opnieuw meer uit dan er binnenkomt. Sneijder drukt met een netto salaris vier miljoen euro zwaar op de begroting. Een vertrek zou niet alleen hem, maar de club ook vooruit kunnen helpen.

Totaal verloren is het seizoen voor Sneijder en de deze winter aangetrokken Ryan Donk nog niet. Galatasaray kan zich later vandaag via Akhisar plaatsen voor de halve finale in het toernooi om de Turkse beker. De club verdedigt een 2-1 voorsprong uit het heenduel. Maar dat is niet waar je internationaal erg veel indruk mee maakt.

Hoewel hij zijn contract verlengde tot de zomer van 2018 is de verstandigste optie deze zomer vertrekken. Wesley Sneijder viert deze zomer zijn 32ste verjaardag. Nog een paar jaar en dan is zijn loopbaan ten einde. Bij Galatasaray valt behalve poen weinig eer te behalen. De teller staat nu op een kleine zestien miljoen aan Turkse euro's. Genoeg om elders voor minder geld misschien, maar mét plezier te gaan voetballen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.