Sneijder en Koeman gaan uitzichtloze situatie bespreken

RKC Waalwijk en Rodney Sneijder lijken de rest van het kalenderjaar tot elkaar veroordeeld. De 22-jarige middenvelder valt niet in de smaak bij trainer Erwin Koeman, maar kon tijdens de maandag gesloten transferperiode geen andere werkgever vinden.

Sneijder en Koeman gaan uitzichtloze situatie bespreken

De zaakwaarnemers van Sneijder probeerden de jongere broer van de bij Oranje teruggekeerde Wesley Sneijder met alle macht een nieuwe club te bezorgen, maar onder meer NAC Breda bedankte ervoor om de linksbenige Utrechter een kans te geven.

Sneijder gaat deze week daarom weer met de clubleiding om de tafel om een oplossing voor zijn uitzichtloze situatie te vinden. Wil hij in aanmerking komen voor een herkansing bij Koeman, dan zal hij zich op mentaal vlak sterk moeten verbeteren.

De oefenmeester van RKC maakte in de voorbereiding amper gebruik van Sneijder, omdat hij volgens de Europees kampioen van 1988 niet over de mentaliteit beschikt om in het eerste elftal van RKC te voetballen. Afgelopen seizoen kwam Sneijder voornamelijk in actie als invaller.

Mochten Sneijder en Koeman in de naderende gesprekken niet tot elkaar komen, dan resten er nog twee opties. Of hij laat zijn tot 2014 doorlopende contract ontbinden, of hij verkast voor vrijdag 6 september naar een club in Turkije, waar de transfermarkt nog tot genoemde datum is geopend en waar zijn broer Wesley bij Galatasaray speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen