Sneijder en Ajax in de winterstop tegenover elkaar

Ajax neemt tijdens zijn trainingskamp in Turkije deel aan het vriendschappelijke toernooi om de Antalya Cup. Op vrijdag 10 januari wacht meteen een interessante tegenstander: het Galatasaray van Wesley Sneijder.

Sneijder en Ajax in de winterstop tegenover elkaar

Sneijder maakte in de zomer van 2007 voor 27 miljoen euro de overstap van Ajax naar Real Madrid, waar hij in twee seizoenen nooit zo belangrijk werd als in de daaropvolgende periode bij Internazionale. Daar beleefde hij onder trainer José Mourinho zijn grootste succes door in 2010 de Champions League te winnen.

Inmiddels staat Sneijder alweer sinds begin 2013 onder contract in Istanbul, waar onder anderen Didier Drogba en voormalig PSV'er Nordin Amrabat zijn teamgenoten zijn. In de Champions League werd Galatasaray voor de achtste finale gekoppeld aan uitgerekend de huidige ploeg van Mourinho, Chelsea. Voor Sneijder wordt dat dus een weerzien met zijn oude succescoach.

Voor de Oranje-international wordt het toernooi om de Antalya Cup een weerzien met de club waar hij in 2002 in de hoofdmacht begon. Tot en met het seizoen 2006/07 werd Sneijder met Ajax in 2004 kampioen en won hij twee keer de KNVB-beker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen