Smit content: 'Dit moyenne hebben we veel vaker gehaald'

Reacties

Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo sluit het kalenderjaar 2014 met een tevreden gevoel af. De club heeft onder de nieuwe trainer John Stegeman namelijk gedaan wat de preses graag wilde.

Smit content: 'Dit moyenne hebben we veel vaker gehaald'

Met het competitieduel bij Vitesse (zondag, 12.30 uur) nog voor de boeg, heeft Heracles Almelo aan zijn eerste doelstelling voldaan. De club nam na een dramatische seizoenstart met vier nederlagen op rij afscheid van trainer Jan de Jonge en verving hem door diens assistent John Stegeman. Voorzitter Jan Smit rekende destijds voor dat Heracles bij het aanbreken van de winterstop vijftien punten moest hebben om degradatie nog te kunnen afwenden.

De 1-1 van vorige week tegen hekkensluiter FC Dordrecht betekende inmiddels het zestiende punt voor de Almeloërs. Door vier zeges en een gelijkspel in de laatste zes competitieduels is Heracles opgeklommen van de laatste naar de veertiende plaats. 'Op bijna de helft van de competitie hebben we gemiddeld een punt per wedstrijd en daarmee kunnen we niet ontevreden zijn', aldus Smit.

Ondanks de tegenvaller die zijn club dinsdag in het bekertoernooi te verwerken kreeg, na het wat teleurstellende gelijkspel tegen Dordrecht, is hij dus positief. Hoewel tegenstander SC Cambuur lange tijd met een man minder speelde, vertrokken de Friezen met een 0-3 overwinning uit Almelo. In de competitie loopt het iets beter. 'Dit moyenne hebben we de laatste jaren veel vaker gehad, dus dit is het niveau waar Heracles Almelo thuishoort', constateert Smit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.