Smalling kopt Engeland langs tiental van Portugal

Reacties

Engeland heeft donderdag nog even vertrouwen getankt in aanloop naar het EK in Frankrijk. Portugal, dat ongeveer een uur met tien man speelde, werd op Wembley door een laat doelpunt van Chris Smalling met 1-0 verslagen.

Smalling kopt Engeland langs tiental van Portugal

Voor Engeland was het de laatste oefeninterland voorafgaand aan het EK. Bondscoach Roy Hodgson stelde daarom de ploeg op die hij ook van plan is op te stellen in Frankrijk. Wayne Rooney is in dat elftal de meest aanvallende middenvelder, rechtsback Kyle Walker houdt Nathaniel Clyne op de bank en Jamie Vardy vormt samen met Harry Kane het spitsenkoppel. Op links krijgt Dele Alli de kans om zich te laten zien.

Tegen Portugal, waar Cristiano Ronaldo en Pepe ontbraken omdat zij een paar dagen vakantie hebben gekregen vanwege hun deelname aan de Champions League-finale, onderscheidde geen enkele Engelse speler zich. De ploeg van Hodgson had weliswaar het overwicht, maar leek vooral bezig om fit te blijven. Dat ging in de 34ste minuut bijna nog mis toen Bruno Alves met een flying kick (foto) het hoofd van Kane raakte.

Kane stond echter direct op en zag hoe Bruno Alves een rode kaart ontving voor zijn kamikaze-actie. Die prent heeft in principe geen gevolgen met het oog op het EK. Een eventuele schorsing telt alleen voor oefeninterlands, behalve wanneer de UEFA besluit dat het vergrijp dusdanig ernstig was dat de schorsing wordt doorgetrokken naar alle wedstrijden van de nationale ploeg.

Ook tegen tien man konden de Engelsen nauwelijks een vuist maken. Het spel van The Three Lions oogde bij vlagen goed en verzorgd, maar de eindpass was keer op keer slecht. Uiteindelijk was een voorzet van invaller Raheem Sterling in de 87ste minuut wel afgemeten, waarna Smalling de 1-0 binnenkopte.

Engeland kan zich na de zege volledig richten op zijn eerste wedstrijd op het EK, op 11 juni tegen Rusland. Portugal speelt volgende week woensdag (8 juni) in Lissabon nog een oefenwedstrijd tegen Estland. Zes dagen later staat de EK-wedstrijd tegen IJsland op het programma.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.