Slot sluit zich aan bij Toornstra: 'Plek één is uit zicht'

Arne Slot wilde na de nederlaag van Feyenoord bij AZ niet te veel aandacht besteden aan de penalty's van de Alkmaarders. 'Daar hebben we een historie in. Ik wil daar het liefst niks over zeggen.'

AZ
AZ
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Scheidsrechter Dennis Higler wees voor rust twee keer naar de stip. Beide keren was het Jesper Karlsson die de penalty omzette in een doelpunt. Omdat Feyenoord niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Lutsharel Geertruida, gingen de Rotterdammers met 2-1 onderuit in het AFAS Stadion. 'Ik denk niet dat er veel teams zijn die twee penalty's tegen kunnen overwinnen, zeker tegen een sterke ploeg als AZ', zei Slot na afloop voor de camera van ESPN.

De oefenmeester van Feyenoord noemde de eerste van de twee een 'Dani de Wit-penalty'. 'Het drama dat hij kan maken als hij wordt aangeraakt, heb ik altijd kunnen waarderen', bekende Slot. 'De bal is niet eens in de buurt, maar ik snap goed dat de VAR hem niet terugdraait. Ik denk alleen dat dat andersom ook niet zou gebeuren. En over die tweede... Alles wat ik hier over zeg, is te veel. Anders krijgt dat namelijk de aandacht.'

Fantastisch
Ondanks de nederlaag heeft Feyenoord zich bij AZ als een topclub gepresenteerd, oordeelde Slot. 'In de tweede helft was het fantastisch wat we lieten zien. We waren dominant, heel goed aan de bal en hielden goed druk op AZ. We hebben het alleen die eerste twintig minuten heel moeilijk gehad. Dat was de fase met de twee strafschoppen.'

'Hoe we in de tweede helft hebben gespeeld, geeft veel vertrouwen voor de toekomst', sloot Slot af. 'Plek één is uit het zicht, maar we gaan ons voorlopig vol richten op plek twee. De teleurstelling overheerst nu, natuurlijk.'