Slechts één wijziging bij Oranje: Clasie vervangt De Jong

Reacties

Oranje begint met bijna exact dezelfde opstelling aan de troostfinale tegen Brazilië als in de halve finale tegen Argentinië. Alleen Nigel de Jong doet niet mee. Jordy Clasie is zijn vervanger.

Slechts één wijziging bij Oranje: Clasie vervangt De Jong

De Jong liep in de achtste finale tegen Mexico (2-1) een liesblessure op. Hij kon tegen Argentinië (0-0, verlies na penalty's) een uur spelen, maar tegen Brazilië neemt Van Gaal geen risico met hem. Clasie is zijn vervanger. Tegen de Argentijnen loste de Feyenoorder de middenvelder van AC Milan ook al af. De andere middenvelders zijn Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder.

De troostfinale is voor Sneijder een bijzondere gelegenheid. De Utrechter speelt tegen Brazilië zijn 106de interland, waarmee hij in het interlandklassement op gelijke hoogte komt met Giovanni van Bronckhorst. Sneijder hoeft alleen nog Rafael van der Vaart (109 caps), Frank de Boer (112) en Edwin van der Sar (130) boven zich te dulden.

Achterin staan net zoals tegen Argentinië Dirk Kuijt, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Jasper Cillessen is de doelman en Arjen Robben en Robin van Persie vormen de voorhoede. 

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.