Slapende reus Newcastle dreigt weer het ravijn in te kukelen

Reacties

Newcastle United dreigt woensdagavond uit de Premier League te degraderen. Opnieuw. De slapende reus is niet wakker te krijgen.

Slapende reus Newcastle dreigt weer het ravijn in te kukelen

Eind januari werd de jaarlijkse Deloitte Money League uitgeven, de topdertig clubs met de hoogste omzet ter wereld. Op de zeventiende plaats prijkte Newcastle United. Vlak onder AC Milan en Atlético Madrid, vlak boven Internazionale.

Het bevestigde nog maar eens de enorme potentie van de club uit het Noord-Oosten van Engeland. Maar op het moment dat de lijst werd uitgegeven, verkeerde Newcastle in degradatiegevaar. De club die in de zomer rond de tachtig miljoen euro had uitgegeven aan nieuwe spelers, legde het op de ranglijst af tegen ploegen als AFC Bournemouth en West Bromwich Albion. Newcastle-eigenaar Mike Ashley smeet er daarom in januari nog maar eens 35 miljoen euro tegenaan, maar tot betere resultaten leidde het niet.

Ashley moet woensdagavond lijdzaam toezien hoe het lot van zijn club in handen ligt van erfvijand Sunderland. Als de rivaal van Everton wint, speelt Newcastle volgend seizoen in het Championship. Dan moet de club met het op drie na grootste stadion, vierde toeschouwersgemiddelde en zevende salarisbudget van de Premier League volgend seizoen op bezoek bij pak 'm beet Rotherham United en Burton Albion.

Degradatie overkwam Newcastle in 2009 ook al eens, terwijl het toen net als dit jaar een selectie had die niet had misstaan in het linkerrijtje. Tim Krul, Steven Taylor en Fabriccio Coloccini zijn anno 2016 nog over van de groep van toen, die ook spelers als Michael Owen, Andy Carroll, Joey Barton, Kevin Nolan en Shay Given bevatte.

Krul en zijn Nederlandse ploegmaten Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum houden waarschijnlijk hun hart vast tijdens Sunderland - Everton. Want als het laatste duwtje van de grote rivaal komt, is de val des te pijnlijker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.