Gouden goal Defoe brengt Newcastle in grote problemen

Reacties

Sunderland heeft in de strijd tegen degradatie een gouden zege op Chelsea geboekt. Door die triomf hebben The Black Cats hun rivaal Newcastle United in grote problemen gebracht.

Gouden goal Defoe brengt Newcastle in grote problemen

Jermain Defoe zorgde in de zeventigste minuut voor een enorme ontlading in het Stadium of Light. Met zijn vijftiende goal van het seizoen maakte de geslepen spits de 3-2 voor Sunderland, een doelpunt dat goud waard bleek te zijn.

Chelsea, dat had gescoord via Diego Costa en Nemanja Matic, had namelijk geen antwoord op die derde goal van Sunderland. The Black Cats hadden via treffers van Fabio Borini en Wahbri Khazri (een wonderschone knal van afstand) eerder in het duel gelijke tred met de ploeg van Guus Hiddink gehouden.

Door de zege klimt Sunderland uit de degradatiezone. De club geeft de zeventiende plaats af aan vijand en streekgenoot Newcastle United, dat zaterdagmiddag niet verder kwam dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel tegen het al gedegradeerde Aston Villa. De perspectieven voor het armoedig spelende Newcastle zijn daardoor zeer troebel, want The Magpies hebben ten opzichte van Sunderland een punt minder en een wedstrijd meer gespeeld.

Sunderland kan zich daardoor woensdag veilig spelen, door thuis van Everton te winnen. Als dat niet lukt, heeft de club van Patrick van Aanholt zijn lot volgende week zondag tegen Watford opnieuw in eigen hand. Newcastle, waar Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en invaller Siem de Jong meededen, speelt dan thuis tegen Tottenham Hotspur en is net als nummer negentien Norwich City volledig afhankelijk van Sunderland.

Stand onderin de Premier League
Club Wedstrijden Punten
17. Sunderland 36 35
18. Newcastle United 37 34
19. Norwich City 36 31
20. Aston Villa 37 17
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.