'Slag nu gewonnen, maar de oorlog nog lang niet'

Reacties

SC Cambuur heeft zaterdagavond een enorme stap richting directe handhaving gezet door met 1-0 van hekkensluiter Roda JC Kerkrade te winnen. Matchwinner Paco van Moorsel en coach Dwight Lodeweges willen evenwel nog niet spreken van een gelopen koers onderin de Eredivisie.

'Slag nu gewonnen, maar de oorlog nog lang niet'

Toen Kees Luijckx en Guy Ramos in de slotfase bij Roda allebei hun tweede gele kaart kregen, bleek het Limburgse verzet gebroken. In de 92ste minuut maakte Van Moorsel de winnende goal. 'Dan moet je gokken dat de bal goed valt, en gelukkig gebeurde dat toen Martijn Barto een duel aanging. Lekker! Zij zijn een directe concurrent en de onderlinge zeven punten is een aardig gat', aldus Van Moorsel voor de NOS-camera's.

Cambuur vergrootte het gat met Roda inderdaad naar zeven punten. Bovendien weet de huidige nummer twaalf, die afgelopen seizoen als kampioen van de Jupiler Leauge promoveerde, nog zes (!) ploegen onder zich. Medepromovendus Go Ahead Eagles volgt op een punt, ADO Den Haag op twee, RKC en Utrecht op drie (al komen die ploegen zondag nog in actie) en NEC staat al op vijf punten achterstand.

Ook Lodeweges beseft het belang van de zege. 'Dat die goal nog valt is geweldig. Al vind ik het verdiend. Voor rust was het een schaakpartij, maar na rust waren wij beter.'

De coach van de Leeuwarders wil overigens niets weten van de woorden 'handhaving' of 'veilig'. 'Nee, onderin de Eredivisie is het een afvalrace. Wie geeft het eerste op? Natuurlijk geven we Roda nu een mentale tik. Zij moeten nu maar zien dat ze daar van herstellen. De slag is gewonnen, dat wel, maar de oorlog nog lang niet.'

Overigens werd de avond nog wat mooier voor Cambuur. De achtste zege betekende een clubrecord. Nooit won de ploeg uit Leeuwarden zo vaak in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.