SC Cambuur jaagt op eerste zege ooit tegen Roda JC

Reacties

● SC Cambuur heeft in de Eredivisie uit en thuis nog nooit gewonnen van Roda JC  (V5, G4).

SC Cambuur jaagt op eerste zege ooit tegen Roda JC

● SC Cambuur is de enige ploeg van de huidige Eredivisionisten waarvan Roda JC nog nooit verloor.

● SC Cambuur heeft na 24 speelronden één punt meer verzameld (26) dan in het complete vorige Eredivisieseizoen van de Leeuwarders. In 1999-00 kwam de ploeg na 34 duels niet verder dan 25 punten.

● Als het team van trainer Dwight Lodeweges wint van Roda JC zou dat de achtste zege zijn deze voetbaljaargang.  Dat zou een nieuw clubrecord betekenen, want de Leeuwarders boekten in de historie nog nooit meer dan zeven zeges in één Eredivisieseizoen.

● Roda JC is op dit moment de slechts presterende ploeg van de Eredivisie,  gemeten over de laatste tien duels  pakte de ploeg slechts vier punten.

● Jon Dahl Tomasson won als coach van Roda JC slechts één duel, thuis tegen FC Utrecht 1-0. De Limburgers verloren onder zijn leiding vier duels op rij in de Eredivisie.

● SC Cambuur  behaalt 85 procent van zijn punten in eigen huis (22 van de 26 punten).

● SC Cambuur speelde al elf thuisduels op rij niet gelijk in de Eredivisie. De ploeg speelde alleen zijn eerste thuisduel van het seizoen gelijk (0-0 tegen NAC Breda).

● Roda JC scoorde twee duels op rij niet in de Eredivisie en zal mede daarom blij zijn dat de meest waardevolle speler van de ploeg - Krisztián Németh (acht goals en zes assists) - terugkeert van een schorsing van vijf duels.

● SC Cambuur hield slechts één keer de nul in zijn laatste zeventien duels in de Eredivisie, alleen thuis tegen Go Ahead (2-0) incasseerde de ploeg geen treffer.

● Roda JC is voor het eerst dit seizoen de hekkensluiter van de Eredivisie. De laatste keer dat de ploeg onderaan stond was na speelronde drie in het seizoen 2012/13.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.