Situatie Janssen belicht: 'AZ neemt een groot risico'

Reacties

Vincent Janssen en zijn zaakwaarnemers Louis Laros en Patrick van Diemen van de spelersvakbond VVCS beraden zich op een strategie om de impasse met AZ over de transfer naar Tottenham Hotspur te doorbreken. Wel of niet naar de rechter, lijkt daarbij de vraag.

Situatie Janssen belicht: 'AZ neemt een groot risico'

In de nieuwe VI wordt de situatie van de spits van AZ onder de loep genomen. De situatie kent immers diverse kanten. AZ praat nooit over bedragen en over het dispuut rond Janssen zegt de club ook niets. De club heeft geen haast en wil daarom ook niet onderhandelen, met welke club dan ook.

Maar het is al geen geheim meer dat Spurs  vorige week een bod van zeventien miljoen euro deed op de topscorer van Nederland van afgelopen seizoen. Volgens vaste volgers van de Engelse topclub zou manager Mauricio Pochettino maximaal twintig miljoen euro willen betalen voor Janssen.  Janssen zelf is in ieder geval enthousiast over de plannen van de Londense club.

Pim de Vos is voormalig advocaat, onder meer op het gebied van arbeids- en sportrecht, en tegenwoordig lid van de Raad van Advies van de VVCS en adviseur van de wereldbond voor spelers FIFPro. Hij windt zich enorm op over de kwestie rond Janssen en legt uit wat de Oranje-international kan doen.
 
'Hij móét wel naar de arbitragecommissie als AZ zijn poot stijf houdt', meent De Vos. 'Als ik zijn advocaat zou zijn, zou ik proberen de arbiters zo ver te krijgen dat ze het contract ontbinden en de ontbindingsvergoeding op een veel lager bedrag stellen dan die zeventien of twintig miljoen die AZ nu voor Janssen kan vangen. Ik kan mij absoluut niet voorstellen dat de arbiters anno 2016 die vergoeding op zeventien miljoen of nog meer vaststellen. Een kantonrechter zou de vergoeding op een fractie van dat bedrag vaststellen. Zo moet dat: spelers zijn geen handelswaar. AZ neemt een groot risico door niet te dealen en weet dat. Mijn inschatting is dat AZ zich ook wel realiseert dat Vincent niet te behouden is als hij echt weg wil.'

Lees in de nieuwe VI en op VI Premium het gehele, en uitgebreide, betoog van Pim de Vos. Ook VVCS-voorzitter Danny Hesp laat zijn licht schijnen op de situatie van de Oranje-international. Bestel hier het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.